07 Haziran 2013 Cuma 17:23

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Tunusta Başbakan Erdoğanın da katıldığı törenle Ghar El Melh Belediyesi ile kardeş şehir protokolü imzaladı.

Protokol imzalandı
Canik Belediyesi ve Tunus'un El Melh Belediyesi düzenlenen protokol töreniyle kardeş şehir oldu. Başkent Tunus'ta, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla Türkiye ve Tunus'tan 27'şer belediye kardeş kent protokolü imzalandı. Canik Belediye Başkanı ile El Merh Belediye Başkanı Foued Blanco iki ilçeyi kardeş yapan imzaları attı. İmzanın ardından Başkan Genç, Blanco'ya Bandırma Vapuru maketi hediye etti.

Başbakan'dan tebrik
İmza töreninin ardından imza atılan masayı gezen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başkan Osman Genç'i atılan imzalardan dolayı tebrik edip, hayırlı olması temennisinde bulundu. Türkiye Belediyeler Birliği tarafından organize edilen ve 4 gün süren etkinlikte Canik Belediyesi açtığı standla ilçeyi Tunus'ta tanıttı. Stand büyük ilgi görürken, Canik Belediyesi tarafından Samsun'un en büyük meydanı olan Adnan Menderes Demokrasi Meydanı ile birlikte yapılan ay-yıldız görünümlü yeni hizmet binası da büyük beğeni topladı. Başkan Osman Genç Tunuslu yetkililere Canik ve Samsun'u tanıtıcı kitap ve çeşitli hediyeler verdi.

'Canik dünyayla bütünleşiyor'
Tunus'ta imza attıkları kardeş şehir anlaşmasının anlamlı olduğunu ifade eden Başkan Osman Genç, "Tunus'ta 4 gün boyunca önemli gözlemlerde ve incelemelerde bulunduk. Burada gösterilen yakın ilgi bizi mutlu etti. Bizim zaten kültürel bir kardeşliğimiz var. Attığımız imza ile bunu onayladık. 21. yüzyılda kabuğunuza sıkışarak, dünyaya gözlerinizi kapatarak büyümeniz mümkün değildir. Türkiye'nin gözbebeği olan Canik'i dünyayla bütünleştirme adına bundan sonra da bu tür adımlar atacağız" diye konuştu.

'Dünya ölçeğinde işler yaptık'
Bu tür gezilerle Türkiye'nin ne kadar büyük yol aldığını görmenin yanında Canik'in de geldiği  noktayı gözlemleme imkanı bulduklarını belirten Başkan Genç, "Gördük ki biz bir ilçe belediyesi olarak dünyaya örnek olabilecek derecede büyük işler yapmışız. Canik'te 9 yılda eğitimden sağlığa, kültürden kentsel dönüşüme kadar sağladığımız 2,5 milyar liralık yatırım sadece Türkiye'de değil, dünyada kolay kolay hiç bir ilçe belediyesinin başaracağı bir iş değil. Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerinde yaptığımız gezilerde bunu daha iyi anlıyoruz" şeklinde konuştu.