24 Haziran 2014 Salı 14:59

Canik Belediyesinin organizasyonuyla Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Necati Şahinin katıldığı Günümüz Türkiyesi Güncel Ekonomik Gelişmeler konulu konferans büyük ilgi gördü. Şahin, Türkiye ekonomisinin iyi durumda olduğuna dikkat çekerken, Başkan Genç, 21. yüzyılı iyi algılayanların geleceğe şekil verenler olacağına inanıyoruz dedi

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Necati Şahin Ckm'de Konferans Verdi

Canik Kültür Merkezinde düzenlenen "Günümüz Türkiye’si Güncel Ekonomik Gelişmeler" konulu konferansa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Necati Şahin, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun'daki özel ve kamu bankalarının yetkilileri, işadamları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Yoğun ilgi gören konferansta Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Necati Şahin, güncel ekonomik gelişmeleri anlattı.

21. YÜZYİL ŞEHİRLERİN YÜZYİLİ

Konferans öncesi yaptığı konuşmada, belediye başkanlarının bilgiyi, finansı ve iletişimi yönettiğini ifade eden Başkan Osman Genç, "21. yüzyıl şehirlerin yüzyılı olacak. Yani bu yüzyıl bilgi çağı. 21. yüzyılı iyi algılayanların geleceğe şekil verenler olacağına inanıyoruz. Dünyada şehirler bir yarış içerisinde. Biz de Canik’i bu yarışta en yukarıda tutmanın gayreti içerisindeyiz. Yol-kaldırım dönemi bizle birlikte bitti. Biz işsizliği azalttıysak, gelir seviyesini yükselttiysek başarılıyız" dedi.

2,5 MİLYAR LİRALİK YATİRİM

Canik'te eğitimden sağlığa, spordan kültüre, ticarete kadar 10 yılda toplam 2,5 milyar liralık yatırım yapılmasını sağladıklarını belirten Genç, "Globalleşen dünyada artık içe dönük hizmet vermemiz mümkün değil. Bu gerek şehir olarak gerekse şehirdeki hizmet sektörleri olarak yönümüzü dünyaya çevirmeli ve uluslararası pazarlara ve yatırımlara yönelik çalışmalar yapmalıyız. Bu manada Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Sayın Necati Şahin'in Samsunlu bankacılar, işadamları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle biraraya gelmesini önemsiyorum" diye konuştu.

TÜRKİYE HEDEFLERİ TUTTURACAKTİR

Türkiye'nin dünyanın en büyük 17'nci, Avrupa'nın 6'ncı büyük ekonomisi haline geldiğine işaret eden Başkan Genç, “Türkiye'nin 2023 hedeflerini yakalayabilecek gücü var ve günübirlik tartışmalarla fazla vakit kaybedilmemesi gerekir. Türkiye artık 2 trilyon dolar milli gelir seviyesini, 500 milyar dolar ihracatı, dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olma hedefini ve Avrupa'nın 3. büyük ekonomisi olma gibi bir hedefi gözüne kestirmiştir. Türkiye artık ekonomide edilgen olmayan, etken bir konuma doğru yol alıyor. Türkiye eminim ki bu hedefini mutlaka tutturacaktır. Ben inanıyorum ki; bunu kesinlikle gerçekleştirir" şeklinde konuştu.

GENÇ’TEN ŞAHİN’E OSMANLİ KAFTANİ

Konferansta konuşan Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Necati Şahin de, uygulanan sağlam mali politikalar nedeniyle Türkiye ekonomisinin şu an iyi durumda olduğunu belirtti. Konferansta Türkiye'nin ekonomik gelişmelerini de anlatan Şahin ayrıca, katılımcıların bankacılık ve Türkiye ekonomisi ile ilgili sorularını yanıtladı. Konferans sonunda Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Necati Şahin'e seramikten Osmanlı kaftanı hediye etti. Şahin ise konferansa katkılarından dolayı Başkan Genç'e plaket verdi.