23 Temmuz 2014 Çarşamba 17:38

Canik Belediyesi tarafından Adnan Menderes Demokrasi Meydanında her akşam kurulan iftar sofrasında 60 binden fazla kişi buluştu. Başkan Genç, Ramazanda birlik beraberliğimizi pekiştiriyoruz dedi.

Canik'ten 63 Bin Kişiye İftar

Canik Belediyesi tarafından Ramazan Günleri Etkinlikleri kapsamında her akşam Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda kurulan iftar sofrası, vatandaşları buluşturuyor. Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in de katıldığı iftar sofrasında günde 2 bin 500 kişi orucunu birlikte açıyor. Ramazan Günleri Etkinlikleri'nin geride kalan 25 gününde 63 bin kişi iftarda buluşurken, iftar sonrasında düzenlenen ve her akşam ayrı bir etkinliğin sahnelendiği Ramazan programları da büyük ilgi görüyor.

SAYİ 70 BİNİ GEÇECEK

Ramazan ayının manevi iklimini her sene ilçede yaşattıklarını ifade eden Başkan Osman Genç, "İki yıldır Adnan Menderes Demokrasi Meydanımız insanlarımıza Ramazan nostaljisini yansıtıyor. Çocuklarımız için oyun alanlarının olduğu, eski Ramazan evlerinin bulunduğu meydan 7'den 77'ye her yaş insanımız için kaynaşma noktası oldu. Her akşam iftar soframızda binlerce insanımızla buluşuyoruz. Bugüne kadar 60 binden fazla insanımızla birlikte iftar açtık. Ramazan sonunda bu sayı 70 bini de geçecektir" dedi.

HER YAŞTAN İNSAN BULUŞUYOR

Ramazan etkinliklerinin de oldukça ilgi gördüğüne işaret eden Başkan Genç, "Sadece iftar zamanı değil, iftar sonrasında da insanlarımızla bir araya geliyoruz. Ramazan Günleri Etkinliklerimiz her yaştan insanımıza hitap ediyor. Özellikle çocuklarımızı Ramazan'ın bu manevi havasını geleceğe aktarmaları noktasında çok önemsiyoruz. Onun için çocuklarımız için çocuk programlarımız var. Büyüklerimiz için okunan Kur'an-ı Kerim ve ilahilerle Ramazan'ı yaşıyor. Bu yıl da ay ve yıldızın gölgesi altında oldukça anlamlı bir Ramazan ayı geçiriyoruz" diye konuştu.