Bangladeş'ten Samsun'a Selam

Kurban Bayramını Bangladeşte geçirerek vefa örneği sergileyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsuna döndü. Genç, En anlamlı bayramlardan birini yaşadığım Bangladeşten Samsuna selam getirdim dedi.

Bangladeş'ten Samsun'a Selam

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Kurban Bayramı'nda su kuyularını hizmete açmak üzere gittiği Bangladeş'ten döndü. Dünyanın çeşitli yerlerinde kirli sulardan dolayı yaşanan ölümler nedeniyle İHH İnsani Yardım Vakfı koordinatörlüğünde Bangladeş, Çad ve Somali'de su kuyuları açtıran Başkan Osman Genç, çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunduğu Bangladeş'ten Samsun'a selam getirdiğini söyledi.

ANLAMLİ BAYRAM

Bangladeş'in, Türkiye'nin kardeş ülkesi olduğunu ifade eden Genç, "Kurtuluş Savaşı sırasında Bangladeş halkı bize bileziklerini gönderdi. Şimdi ise onlar susuzluk nedeniyle sıkıntı yaşıyor. Onların yanında olmamız gerektiğini hissettik ve Kurban Bayramı boyunca Bangladeş halkıyla birlikte olduk. Orada çok güzel ve anlamlı bir bayram geçirdik. Kurbanımızı gezdik, yetim çocukları ziyaret ettik. Myanmar'daki zulümden kaçarak Bangladeş'e sığınan Arakan Müslümanlarının acılarına ortak olduk. En anlamlısı ise susuzluk nedeniyle başka çocuklar, insanlar ölmesin diye açtığımız su kuyularını hizmete soktuk" dedi.

İHH'YE TEŞEKKÜR

Bangladeş'te çok güzel temaslarının olduğunu dile getiren Genç, "Bayram boyunca yeri geldi duygusal anlar yaşadık, yeri geldi bayramın mutluluğunu birlikte yaşadık. Bangladeş halkının ülkemize ve milletimize karşı çok büyük sevgisi var. O güzel yürekli insanların şehrimiz insanlarına selamı var. Ben de iletmekle mükellefim. Canik Belediyesi olarak bundan sonra da bu tür faaliyetlerimiz olacaktır. Dünyanın çeşitli yerlerinde mağdur ve zor durumdaki Müslümanların yardımına koşan İHH İnsani Yardım Vakfı'na da bu manada teşekkür ediyorum" diye konuştu.