04 Kasım 2014 Salı 17:04

Canik Belediyesi Türkiyeye örnek olacak anlamlı bir projeye daha imza atıyor. Üniversitede öğrenim gören 300 gencin gönüllü olduğu Kalplere Hicret Projesi kapsamında, Türkiyeye sığınan ve Samsunda yaşayan mültecilerle Samsunlu gönüllü aileler kardeş olacak. Başkan Genç, Bize sığınan kardeşlerimize el uzatıyoruz dedi.

Kardeşlerimize El Uzatıyoruz

Canik Belediyesi, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin gönüllü olduğu "Kalplere Hicret" Projesi ile Türkiye'ye sığınan mültecilere el uzatıyor. Proje kapsamında farklı sebeplerle Samsun'a gelen ve kültür-dil farklılığı nedeniyle toplumla kaynaşma problemi yaşayan sığınmacılar için Samsun'daki gönüllü ailelerle "kardeşleştirme" çalışması yapılacak. Projeye göre seçilen 100 mülteci aileye 100 Samsunlu aile kardeş olacak.

'KARDEŞLERİMİZE EL UZATİYORUZ'

Sosyal belediyeciliğe önem verdiklerini belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Ülkemize sığınan mülteci kardeşlerimiz, toplumun önemli bir yarasıdır. Samsun'a iltica etmiş kardeşlerimize bir el uzatmak; bu sorunu Samsun kamuoyu, daha da ötesi Türkiye kamuoyuyla paylaşmak, aleyhte yapılan bir takım propagandaların önüne geçmek istedik" dedi.

ENSAR-MUHACİR İLİŞKİSİ

Projenin, Hz. Peygamber dönemindeki Ensar-Muhacir ilişkisiyle ortaya koyma gayreti olduğunu ifade eden Genç, "Haşr suresinde, '...Gönüllere iman yerleştirmiş olan kimseler, kendilerine göç edip gelenleri severler.' diyor. Biz de bunu gerçekleştirmek istiyoruz. Bu proje sayesinde inşallah kardeş aile olacak olan Samsunlu hemşehrilerimiz uzatacakları elle mülteci kardeşlerimizin sıkıntılarını çözmenin yanında, onların topluma uyma problemlerini de giderecektir" dedi.

'ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİ ŞEHİRLE BULUŞACAK'

Kardeşlik sürecini programla sınırlı tutmayıp, devamlılığını sağlayacak bir adım atmak istediklerini de dile getiren Genç, "Özellikle bu dönemde adı şiddet ve sokak eylemleriyle anılan üniversite gençliğinin insanlığa katkı sağlayacak eylemler içerisinde bulunmasını sağlamanın toplumsal barışın tesisi noktasında önem arz ettiği kanaatindeyiz. Programa gönüllü olarak katılacak öğrenciler, proje sonrasındaki süreçte de bu ailelerle diyaloglarını sürdürerek maddi-manevi ihtiyaçlarının temini noktasında katkı sağlayacaklardır. Bu proje sayesinde üniversite gençliği de şehirle buluşacak" diye konuştu.