26 Kasım 2014 Çarşamba 18:20

Cumhurbaşkanı Erdoğanın da bulunduğu İstanbuldaki MÜSİAD Fuarına katılan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Terleyen, koşan, mücadele eden bir Cumhurbaşkanına sahibiz. Nasıl ki ülkemiz ekonomi politikasını önce insan diyerek çizdiyse, biz de şehrimizde hizmet politikamızı önce insan anlayışıyla yürütüyoruz. 2023 için Cumhurbaşkanımızla birlikte daha çok koşmalıyız dedi.

2023 İçin Daha Çok Koşmalıyız

İstanbul'da MÜSİAD’ın davetlisi olarak katıldığı 15. Uluslararası MÜSİAD Fuarı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı konuşmayı değerlendiren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Erdoğan'ın "önce insan" ve "birlikte büyümekten yanayız" sözlerine dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında belirttiği gibi hizmet politikalarını önce insan diyerek çizdiklerini belirten Genç, "Önümüzde ülkesi ve milleti için terleyen, koşan, mücadele eden bir Cumhurbaşkanı var. Bizler de şehir olarak aynı hedefte terlemeliyiz, koşmalıyız" dedi.

'KARDEŞLERİMİZE KUCAK AÇTİK'

Erdoğan'ın, ''Her ne olursa büyümekten değil, birlikte büyümekten mazlumların elinden tutarak büyümekten yanayız'' sözünün anlamlı olduğunu vurgulayan Genç, "Biz de Canik Belediyesi olarak mazlum kardeşlerimize el uzatıyoruz, kucak açıyoruz. Bangladeşli kardeşlerimiz için su kuyuları açtık. Yine savaşın ortasındaki Suriyeli kardeşlerimize ikinci kez yardım gönderdik. Şehrimize göç etmek zorunda kalan Suriyeli, İraklı ve Afgan vatandaşları için 'kardeşlik' projemizi hayata geçiriyoruz. Çünkü biliyoruz ki acılar paylaşarak azalır. Aynı coğrafyanın insanları olarak, orada kardeşlerimiz acı içerisindeyken bizlerin büyümesi medeniyetimize yakışmaz" diye konuştu.

'ŞEHRİMİZİ İLERİYE BİRLİKTE TAŞİYABİLİRİZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ülkemizin 2023 için son derece iddialı ama ulaşılabilir hedefleri olduğuna işaret ettiğini belirten Genç, "Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi küresel bir takım odaklar Gezi ve 17-25 Aralık olayları ile ülkemizi hedef almışlardır. Ancak AK Parti iktidarıyla birlikte Türkiye ne kadar güçlü  bir ülke olduğunu göstermiştir. Artık Yeni Türkiye'nin 2023 rotasında tam yol alma vaktidir. Bizler de şehrimizde bu rotada Türkiye ile birlikte aynı hızla ilerleyebilmek için birlikte koşmalıyız. Şehir olarak, Cumhurbaşkanımızı ve Başbakanımızı iyi anlamak, ülkemizin hedeflerini iyi okumak zorundayız" şeklinde konuştu.