08 Aralık 2014 Pazartesi 15:41

Canikteki kentsel dönüşüm TRTye belgesel konusu oldu. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Karadenizin en büyük kentsel dönüşümünü Canikte gerçekleştirdiklerini ve eğitime en çok destek veren belediye olduklarını söyledi. Genç, Kentsel dönüşümden önce zihinsel dönüşüm olması gerekir dedi.

Trt Canik'i Belgesel Yapıyor

Canik Belediyesi tarafından ilçede yapılan kentsel dönüşümle ilgili belgesel hazırlayan TRT, Başkan Osman Genç'le röportaj yaptı. Röportajda konuşan Başkan Genç, "Şehir medeniyetin timsalidir. Şehirleri değerli kılan o şehirlerde yaşayan kişilerdir. Canik, Samsun'un gelecek vizyonunu en iyi şekilde temsil ediyor, Gelecekte Canik, şehrin en mutena, keyifle yaşanan yeri olacak. Karadeniz'in en büyük dönüşüm projesi Kuzey Yıldızı'nda kentsel dönüşüm çalışmalarımızın sonuna geldik ve hayalimizi gerçekleştireceğiz, ama bu konudan önce şuna önemle vurgu yapmak istiyorum. Kentsel dönüşümden önce zihinsel dönüşüm yapmamız gerekiyor, okuyarak, gelişerek ve eğitim alarak. Bunu da ancak eğitim yuvalarıyla başarabiliriz" dedi.

HİZMET BİZİM İŞİMİZ

Canik'te kentsel dönüşüm kadar eğitimin de ön plana çıktığını ve eğitime en çok destek veren belediye olduklarını belirten Genç, "Halkımızın şehir imkanlarından, medeniyetten istifade etmesi için gerekenleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Ancak siz ne kadar modern binalar yaparsanız yapın, eğitimde geriyseniz ve kentsel dönüşümle birlikte zihinsel dönüşüm sağlayamıyorsanız bir önemi yoktur. Onun için elimizden geldiği kadar eğitime ve öğretime destek vermeye çalışıyoruz. Çocukların vizyonlarını geliştirmek ve geleceğe emin adımlarla yürüyebilmelerini sağlamak adına çabalıyoruz. Hizmet bizim işimiz. Canik'i ve şehrimizi hak ettiği yere taşıyoruz. Canik'e son 10 yılda 2,5 milyarlık yatırım yaptık. Bu başka illerin, büyükşehirlerin bütçesinden bile fazla. İnşallah yarın Canik çok daha farklı olacak" diye konuştu.