16 Mart 2015 Pazartesi 15:44

Canik Belediyesinin organizasyonuyla Samsundan Çanakkaleye gitmek üzere yola çıkan Mavi Marmara Gemisinin insanlık ve özgürlük için yolculuğu sürüyor. Canik Belediye Başkanı Osman Gençin de bulunduğu gemide bulunan 555 kişi 18 Martta Çanakkalede şehitlerle buluşacak.

Mavi Marmara Çanakkale Yolunda

Filistin’e insani yardım götürürken uluslararası sularda İsrail’in saldırısına uğrayarak 10 şehit veren ve saldırıdan 5 yıl sonra Canik Belediyesi’nin organizasyonuyla insanlık ve özgürlük için yeniden yola çıkarak Samsun’a gelen Mavi Marmara Gemisi, şimdi de 555 genci Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılında şehitlerle buluşturmak için kurtuluş şehri Samsun’dan Çanakkale’ye doğru yol alıyor. Mavi Marmara ve Çanakkale ruhunun birarada yaşandığı gemide, tatlı bir heyecan var.

Dolu dolu yolculuk

Samsun’da kaldığı süre içerisinde başta Mazlum Coğrafyalar Müzesi olmak üzere düzenlenen bir çok programla vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Mavi Marmara gemisinde, yolculuk esnasında da dolu dolu programlar gerçekleştiriliyor. Kur’an-ı Kerim tilaveti, Çanakkale sinema filmi ve Mavi Marmara sinevizyonu gibi bir çok programın gerçekleştirildiği gemide, Mavi Marmara saldırısının canlı tanıkları da o anları misafirlerle paylaşıyor. Duygusal anların yaşandığı gemide şehitlerin ruhuna Hatm-i şeriflerde okunuyor.

Kurtuluş Şehrinden Şehitler Diyarına

Mavi Marmara gemisinin insanlık ve özgürlüğün simgesi olduğunu belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, kurtuluş şehri Samsun’dan şehitler diyarı Çanakkale’ye Mavi Marmara gibi anlam taşıyan bir gemiyle yolculuk yapmanın kendileri için onur vesilesi olduğunu belirterek, “ İnşallah 555 gencimizi Çanakkale zaferinin 100. Yıl dönümünde şehitlerimizle buluşturacağız. Amacımız gençlerimize Mavi Marmara ve Çanakkale ruhunu aşılayarak gelecek kuşaklara aktarmak. Böyle anlamlı bir yolculuğa katılan bütün herkese teşekkür ediyorum” dedi.