19 Mart 2015 Perşembe 08:30

Canik Belediyesinin organizasyonuyla Mavi Marmara Gemisiyle Samsundan Çanakkaleye giden çoğunluğu genç 555 kişi Çanakkale Zaferinin 100. yılında şehitler ile buluştu. Mavi Marmara ve Çanakkale ruhu bir arada yaşanırken, Başkan Osman Gençte Başbakan Ahmet Davutoğlunun da bulunduğu Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı.

ÇANAKKALE’DE 100. YİL HEYECANİ

18 Mart sabahı Mavi Marmara Gemisi’yle Gelibolu Limanı’na inen Çanakkale’nin Samsunlu misafirleri, şehitler diyarında Mavi Marmara ve Çanakkale ruhunu birlikte yaşadı. Şehit kanlarıyla sulanan toprakları gezen 555 kişi, şehitlikleri gezip, şehitlerin ruhuna dualar ederken, duygusal anlar da yaşandı. Gün boyunca Çanakkale’de zaferin 100. Yıl heyecanını yerinde yaşayan 555 kişi, akşam ise Mavi Marmara Gemisi’yle İstanbul’a gitmek üzere yola çıktı. Samsun’dan giden Mavi Marmara yolcuları, İstanbul’dan Samsun’a dönecek.

BAŞKAN GENÇ RESMİ TÖRENE KATİLDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da bulunduğu Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katılan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Mavi Marmara ve Çanakkale ruhunu birlikte yaşadıklarını belirterek, “Kurtuluş şehri Samsun’umuzdan ümmetin savaşının yaşandığı şehitler diyarı Çanakkale’de şehitlerimizi rahmetle anarken, zaferimizin 100. Yıl heyecanını da yaşadık. Canik Belediyesi olarak böyle anlamlı bir organizasyona imza atmanın onurunu yaşarken, böyle bir etkinliğe katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.