24 Mart 2015 Salı 17:33

Yeni Türkiyenin Yeni Samsunu hedefiyle, değerlerine bağlı yeni bir nesil inşaa ettiklerini belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Uluslararası proje olan Mavi Marmara ve 100 Yılında Çanakkalenin büyük ilgi gördüğünü söyledi. Genç, Mavi Marmaranın Samsundan Çanakkaleye gidişi İsraildeki seçimlerde de tartışma konusu oldu. Böylesi büyük bir projeye imza attık, ancak cesaret edemeyenler gelemedi dedi.

Başkanımız Basın Mensuplarına Dev Projeyi Anlattı

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılında 555 kişinin Mavi Marmara Gemisi ile şehitler diyarına gitmesini düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi. Belediye Hizmet Binasında verilen kahvaltıda basın mensupları ile biraraya gelen Başkan Genç, Canik Belediyesi olarak, İsrail’in saldırısından 5 yıl sonra Mavi Marmara Gemisi ile 555 kişiyi Çanakkale’de şehitlerle buluşturmalarının ulusal ve uluslararası bazda büyük ses getirdiğini belirterek, paralel yapıdan çekinenlerin Mavi Marmara’ya gelmeye cesaret edemediğini söyledi.

‘EN ÖNEMLİ PROJELERİMİZDEN’

Canik Belediyesi olarak hedeflerinin sadece yol, bina gibi somut yatırımlarla şehri geleceğe taşımak değil, milli ve manevi değerler gibi soyut yatırımlarla da değerleriyle bütünleşen yeni bir nesil inşaa etmek olduğunu belirten Başkan Genç, “İnsan topluluğunu millet yapan, onları ortak hedeflerde bir araya getiren en önemli unsur değerleridir. Amacımız, İslam medeniyeti algısıyla, milli ve manevi değerlerini özümseyen bir gençlik yetiştirmektir. Gençlerimizi 21. yüzyılda, mazlum coğrafyaların sesi olan Türkiye'nin bu sesini anlayacak ve algılayacak şekilde yetiştirmek ve geleceğe hazırlamak istiyoruz. Bu nedenle Mavi Marmara ve 100. Yılında Çanakkale projemiz en önemli projelerimizdendir” dedi.

555 KİŞİ ŞEHİTLERLE BULUŞTU

Bu yıl çok daha anlamlı bir şekilde, 555 genci ümmetin gemisiyle, ümmetin savaşında bu vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerle buluşturmanın onurunu ve heyecanını yaşadıklarını ifade eden Genç, “Necip Fazıl Kısakürek'in çok anlamlı bir sözü var; ‘Toplumlar parasızlıktan değil, ahlaksızlıktan çökerler. Tam da bu söze uygun olarak, Çanakkale bir ruhtur ve o ruhu gençlerimize yakından hissettirmek istedik. Çünkü gençlerimizin geleceğe dair İstiklal ve Çanakkale savaşlarını, bu ruhu iyi bilmeleri lazım. O ruhla bütünleşirsek 21. yüzyılı Müslümanlar huzur içerisinde yaşayabileceği bir yüzyıl haline getirebiliriz” diye konuştu.

MAVİ MARMARA’Yİ TOPLAM 36 BİN KİŞİ GEZDİ

Bu çağda en önemli silahın bilgi, bilişim ve insan olduğuna işaret eden Genç, “Bu üçünü doğru yöneten ülkeler hakettiği yere çıkacaktır. İhtiyacımız olan ahlaki, ilmi ve stratejik derinliktir. İşte Mavi Marmara ve Çanakkale ruhu bunun için anlam kazanıyor. Kurtuluş mücadelesi şehri Samsun’umuzu, ümmetin gemisi Mavi Marmara’yı ve ümmetin savaştığı şehitler Diyarı Çanakkale’yi yanyana getirdik. Yürekleri insanlık ve özgürlük için atan binlerce Samsunlu, ümmetin gemisi Mavi Marmara’yı bağrına bastı. Mavi Marmara’ya en çok yakışan Mazlum Coğrafyalar Müzesi büyük ilgi gördü. 10 günde 21 konferans düzenlediklerini Mavi Marmara’yı ve Sinop, Ordu, Giresun, Amasya, Çorum, Tokat, hatta Erzurum’dan 33 bin kişinin, Gelibolu’da ise 3 bin kişinin ziyaret ettiğini dile getiren Genç, “Burada cesaret gösterip Mavi Marmara’ya gelen bütün hemşehrilerime, bütün bürokratlara ve siyasilere çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

‘CESARET EDEMEYENLER GELEMEDİ’

Mavi Marmara’nın bir duruşun göstergesi olduğunu ifade eden Genç, “Kurtuluş Savaşı'ndaki duruşla Mavi Marmara'daki duruş birbiri ile örtüşen iki önemli duruştur. Mavi Marmara uluslararası sulardayken barbar ve siyonist İsrail’in saldırısı üzerine o gün 'otoriteden izin alınmadan oraya gidilmemesi' gerektiğini ifade edenlerden, o yapının siyasi ve bürokratik yapının içinde bulunanlarından imtina edenlerin bu gemiye gelmediğini gözlemledik. Paralel yapıdan endişe duyan ve korku duyanlar Mavi Marmara'yı ziyarete gelemedi. Bürokrasiye çökmüş olan paralel yapının muhakkak belirlenmeli ve milletin iradesine, milletin geleceğine kasteden bu ihanet şebekesi ile onun uzantıları da temizlenmelidir. Marmara bu şehirde paralel yapıya karşı duranlarla durmayanların göstergesi olmuştur” değerlendirmesini yaptı.

YENİ BİR NESİL İNŞAA EDİYORUZ

Gönüllerinin 100 bin kişiyi Samsun’dan Çanakkale’ye gitmeyi istediğini belirten Başkan Genç, şunları söyledi: “100 yıl sonra, 18 Mart’ta Seyit Onbaşı’nın, 57. Alay’ın, Mustafa Kemal ve askerlerinin ruhunu yarınımız olan gençlerimizle yeniden yaşadık. Yeni Türkiye’nin Yeni Samsun’unu oluştururken, yeni bir nesil inşaa ediyoruz. İşte en büyük projemiz Mavi Marmara, milli ve manevi değerlerine bağlı yeni neslin inşasının temel taşıdır. Kurtuluş şehri Samsun’un gençlerine, Mavi Marmara ve Çanakkale ruhunu birlikte yaşatmış olmanın onuru ve mutluluğuyla döndük.”