22 Mayıs 2015 Cuma 17:44

Canik Belediyesi tarafından yapılarak Türk Kızılayı Canik Şubesine tahsis edilen bina, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Başkan Osman Genç, Samsunun dünyaya açılan yüzüyüz. Canik Belediyesi olarak mazlum coğrafyalara el uzatıyoruz dedi.

Canik’ten Türk Kızılayı’na Yeni Bina

Türk Kızılayı Canik Şubesi, yeni binasına kavuştu. Canik Belediyesi tarafından Yeni Mahalle’de yapılan binanın hizmete açılması nedeniyle tören düzenlendi. Törene Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti Milletvekili Adayları, Türk Kızılayı Samsun Şube Başkan Vekili Levent Sürek, Türk Kızılayı Sinop Şube Başkanı Mustafa Korucuoğlu, Türk Kızılayı Canik Şube Başkanı Hatice Örs, Başkan Yardımcıları, Canik Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Genç, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

BAŞKAN GENÇ’E TEŞEKKÜR

Törenin açış konuşmasını yapan Türk Kızılayı Canik Şube Başkanı Hatice Örs ve Türk Kızılayı Samsun Şube Başkan Vekili Levent Sürek, Kızılay’ın 147 yıldır dünyanın hemen hemen her yerine yardım elini uzattığına işaret ederek, böyle evrensel bir kuruluşa destek veren ve yeni bir bina kazandıran Canik Belediye Başkanı Osman Genç’e teşekkür etti.

İNSANLİĞA KATKİ

Canik Belediyesi olarak son 11 yılda eğitimden sağlığa, kültür-sanattan spora, ticaret merkezlerinden modern yaşam alanlarına kadar her alanda şehri daha ileriye götürecek çalışmalara imza attıklarına işaret eden Başkan Osman Genç, “147 yıl önce kurulan Türk Kızılayı, insanlığın yardımına koşarken, ülkemizin de göğsünü kabartmaktadır. Böyle bir bina tahsis ederek, evrensel bir kuruluşun dünyaya uzanan yardım elini güçlendirmek ve insanlığa küçük de olsa katkıda bulunmak istedik” dedi.

BANGLADEŞ VE SURİYE’YE YARDİM

Dünyada artık ülkelerin değil, şehirlerin yarıştığını ifade eden Genç, “Biz en azından şehrimiz adına Canik ölçeğinde bir hareket başlatarak, Bangladeş, Somali ve Çad’da biri şadırvan olmak üzere 10 adet su kuyusu açtık. Yine Suriye’deki kardeşlerimize iki yıldır tırlarla gıda malzemesi gönderiyoruz. Bangladeş ve Suriye’deki kampların durumunu görünce ülkemizin büyüklüğünü daha iyi gördük. Ayrıca Azerbaycan’da Çeçen mültecilerle buluşacağız. Amacımız, tıpkı Türk Kızılayı gibi gözyaşlarını dindirmek, yüzleri bir nebze olsun güldürmek” diye konuştu.

AÇİLİŞİ YAPİLDİ

Konuşmaların ardından Türk Kızılayı’na katkılarından dolayı Canik Belediye Başkanı Osman Genç’e plaket verildi. Daha sonra ise Başkan Osman Genç, Kızılay İl Başkan Vekili Levent Sürek ve beraberindekilerle birlikte Türk Kızılayı Canik Şubesi’nin yeni binasını hizmete açtı. Açılışın ardından Başkan Genç ve açılışa katılanlar binayı gezdi.