21 Haziran 2015 Pazar 15:52

Daha önce Bangladeş ve Suriyede yardım çalışmaları gerçekleştiren Canik Belediyesi, şimdi de Azerbaycanda çeşitli etkinliklere imza atıyor. Baküye giden Başkan Osman Genç, Gerçekleştirdiğimiz uluslararası programlarla şehrimizi dünyaya açıyoruz dedi.

Canik’ten Bakü’ye Kardeşlik Köprüsü

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, bir dizi programlar gerçekleştirmek üzere beraberinde Başkan Yardımcıları Alican Usta, Mustafa Erbay, Dış İlişkiler Birimi Müdürü Ali Kemal Turan, Canik Belediyesi Tiyatro Okulu Genel Sanat Yönetmeni Cihat Faruk Sevindik ile birlikte Bakü'ye gitti. Daha önce Bangladeş'te 10 adet su kuyusu açan, Suriye'ye ise tırlarla gıda malzemesi gönderen Başkan Genç, Azerbaycan'da da iki gün boyunca çeşitli programlara katılacak ve kardeş ülkenin vatandaşlarıyla biraraya gelecek.

CANİK-BAKÜ KUCAKLAŞMASİ

Canik Belediyesi olarak Bakü'de bir dizi kültürel programlar gerçekleştireceklerini belirten Başkan Genç, "Bakü'de kardeş ülke Azerbaycan'da yaşayan kardeşlerimizle birlikte iki akşam iftar açacağız. Burada ayrıca Ahıska Türklerini ziyaret edeceğiz. Yine belediye olarak kurduğumuz Canik Belediyesi Tiyatro Okulumuzun da buradaki çocuklara yönelik tiyatro gösterisi olacak. Yani burada Canik ile Bakü'yü kucaklaştırmış olacağız" dedi.

ULUSLARARASİ PROGRAMLAR

Şehirlerin yarıştığı yüzyılda bir şehrin olduğu yerde ilerlemesinin mümkün olmadığını ifade eden Genç, "Şehrimizi en ileriye taşımanın gayreti içerisindeyiz. Bangladeş'te ve Suriye'de oradaki mazlum insanlarımıza el uzattık, yardım ettik. Tunus ve Kıbrıs'ta kardeş belediyelerimiz var. Tunus'a gittik, geçtiğimiz günlerde Kıbrıs'taydık. Şimdi ise Azerbaycan'da etkinliklere imza atıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz uluslararası programlarla şehrimizi dünyaya açıyoruz" diye konuştu.