28 Haziran 2015 Pazar 17:33

Canik Belediyesi tarafından düzenlenen iftar sofrası, her akşam her bölgeden binlerce insanı ağılıyor. Suriyeli, İraklı, Afganistanlı mültecilerin yanısıra, Türkiyenin farklı bölgelerinden insanlar da Canikin iftar sofrasına misafir oluyor.

Canik, İnsanları Kucaklıyor

Türkiye'nin rengi Canik'e buluşuyor. Canik Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda kurduğu iftar sofrası, her bölgeden binlerce insana kucak açıyor. İftar sofrasına Caniklilerin yanısıra Suriyeli, İraklı ve Afganistanlı mülteciler ile iftar vaktinde Canik'ten geçen yolcular ve ilçeye farklı bölgelerden çalışmaya gelenler de katılıyor. Başkan Osman Genç de, iftarını aynı sofrada vatandaşlarla birlikte açıyor.

AMMAR ACARLİOĞLU BÜYÜLEDİ

Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda iftar sonrasında Ramazan Günleri Etkinlikleri de dolu dolu geçiyor. Etkinliklerin son konuğu son dönemlerin en sevilen isimlerinden birisi olan Ammar Acarlıoğlu oldu. Ammar Acarlıoğlu birbirinden güzel ezgi ve ilahilerini okurken, Acarlıoğlu'na zaman zaman meydanı dolduran vatandaşlar da eşlik etti. Ammar Acarlıoğlu, "Bu güzel organizasyonu gerçekleştiren Belediye Başkanı Osman Genç'e teşekkür ediyorum" dedi.

İNSANLİĞA BAKİŞİMİZİN FOTOĞRAFİ

Büyük ilgi gören etkinliğin sonunda Başkan Osman Genç, gecenin anısına Ammar Acarlıoğlu'na seramikten Osmanlı kaftanı verdi. Canik'te kurdukları iftar sofrasının aslında Canik Belediyesi'nin insanlığa bakışının fotoğrafı olduğunu ifade eden Başkan Osman Genç, "Burada mülteci kardeşlerimizin yanında başka bölgelerden insanlarımız da aynı sofrada iftarını açıyor. Bu güzel mozaik bizim zenginliğimizdir. Tıpkı geçmişimizde olduğu gibi medeniyetimize yakışır şekilde mazlum kardeşlerimize kucak açmış olmanın huzurunu yaşıyoruz." dedi.