08 Temmuz 2015 Çarşamba 16:37

Canik Belediyesinin mahallelerde kurduğu Gönül Sofrası vatandaşları buluşturmaya devam ediyor. Yavuz Selim Mahallesinde verilen iftarda, Başkan Osman Genç, vatandaşlarla biraraya gelirken, mahalle halkı da kaynaşma imkanı buluyor

EVE MİSAFİR OLDU

Mahallelerde kurulan Gönül Sofrası’nda iftarlarda vatandaşlarla bulaşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Yavuz Selim Mahallesi’nde de vatandaşların evine misafir oldu. Yusuf ve Havva Mahran çiftinin davetini kırmayan Başkan Genç, Yavuzselim Mahallesi Muhtarı Selim Gökçen’in de bulunduğu ev ziyaretinde, Mahran çifti ve komşuları ile çay içti, sohbet etti.

MAHALLE KÜLTÜRÜ YATATİLİYOR

Her gün Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda 3 bin kişi İftar Sofrası'nda buluşturan Canik Belediyesi, mahallelerde de Gönül Sofrası kuruyor. Unutulmaya yüz tutan mahalle kültürünü yeniden yaşatan ve mahalle sakinlerini bir araya getiren Gönül Sofrası'nın bu seferki durağı Yavuz Selim Mahallesi oldu. Büyük ilginin yaşandığı iftar öncesinde tek tek masaları gezerek vatandaşlarla sohbet eden Başkan Genç, daha sonra önce kazanın başına geçip yemek dağıttı, ardından iftarını mahalle halkıyla açtı.

HERKES AYNİ SOFRADA BULUŞUYOR

Gönül sofraları ile vatandaşlarla aynı sofrada buluşmayı, paylaşmayı, sohbet etmeyi ve sorunları dinlemeyi amaçladıklarını belirten Genç, "Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda 3 bin insanımızı her akşam buluşturuyoruz. Ancak mahallelerimizde de aynı güzelliği yaşatalım istedik. Mahallelileri kaynaştırmak, paylaştırmak ve onları dinlemek için farklı mahallelerde Gönül Sofrası kuruyoruz. Komşuluk ilişkilerini güçlendiren iftar sofraları, aynı mahallede oturup, birbirini tanımayan insanları aynı sofrada buluşturuyor. Hep birlikte oruçlarımızı açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah bu etkinlikler sevginin, kardeşliğin ve paylaşmanın artmasına vesile olur" dedi.

'MANEVİ SORUMLULUĞUMUZ'

Ramazan'ın, kardeşlik ve dostluk olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, "Ramazan ihtiyaç sahiplerine gönüllerin daha bir özel açıldığı vakit demektir. Bunları bilerek, manevi sorumluluğumuz çerçevesinde, halkımıza güzel bir Ramazan armağan edebilmek için elimizden gelen her türlü gayreti sarf ediyoruz. Canik'te, her yıl Ramazanlar bir önceki yıla göre daha neşe ve coşkuyla yaşanıyor. Bu Ramazan da Canik'te çok güzel geçiyor. Kurduğumuz Gönül Sofraları ile Canik'in her yerinde Ramazan heyecanını yaşatıyoruz. İnşallah bu tabloyu çocuklarımız da geleceğe aktaracaktır" diye konuştu.

Yavuz Selim Mahallesi'ndeki iftar programına Başkan Osman Genç'in yanısıra, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı.