07 Eylül 2015 Pazartesi 15:48

Canik Belediyesi ile Kardeş Şehir olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin Değirmenlik Belediyesinden Canike misafir. Belediye Başkanı Osman İşısal ve Meclis Üyeleri Canik Belediyesinin misafiri olarak Samsuna geldi. Başkan Genç, şehri dünyayla buluşturduklarını söyledi.

Canik'e Kıbrıs'tan Kardeş Misafir

Kıbrıs'ın Başkenti Lefkoşe'ye bağlı Değirmenlik Belediyesi ile geçtiğimiz Ocak ayında imzalanan Kardeş Şehir protokolünün ardından, iki belediye arasındaki işbirliği kuvvetleniyor. Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in Kıbrıs ziyaretinin ardından şimdi de Lefkoşe'nin Değirmenlik Belediye Başkanı Osman İşısal ve eşi Ayşe İşısal ile Belediye Meclis Üyeleri, Canik Belediyesi'nin misafiri olarak Samsun'a geldi. Başkan Osman Genç ve Başkan Yardımcısı Alican Usta tarafından karşılanan Kıbrıslı misafirler, üç günlük gezi boyunca Samsun'u gezecek.

ARTİK ŞEHİRLER YARİŞİYOR

Eşi Nimet Genç ile birlikte misafirleriyle yemekte biraraya gelen Başkan Genç, artık şehirlerin yarış içerisinde olduğuna dikkat çekerek, "Şehirlerin yarıştığı 21. yüzyılda kabuğunuza sıkışarak, dünyaya gözlerinizi kapatarak büyümeniz mümkün değildir. Bu yüzyılda belediyecilik anlayışı değişti. Artık imparatorluklar ve ülkeler değil, şehirler yarışıyor. Bu yüzyılda şehirleri yerel yönetimler ön plana çıkaracaktır. Bu nedenle farklı ülkelerdeki şehirlerle etkileşimde bulunuyoruz. Kültür alışverişi ve belediyeler arası işbirliği, içinde bulunduğumuz yüzyılda büyük önem taşımaktadır" dedi.

KARŞİLİKLİ İŞBİRLİĞİ GÜÇLENECEK

Türkiye'nin gözbebeği olan Canik'i dünyayla bütünleştirme adına çalışmalarının sürdüğünü belirten Genç, "Değirmenlik Belediyemiz ile daha önce Kardeş Şehir Protokolü imzalamıştır. Kıbrıs ile zaten gönül bağımız var. Tarihi ve kültürel miras ile çevrenin korunması, çalışanların eğitimi, ekonomi, gençlik, spor ve sosyal hizmetler ile mahalli idarelerin görevine giren diğer alanlarda işbirliği yapmak ve bu çerçevede her türlü katkıyı sunmak kararlılığındayız. İnşallah karşılıklı ziyaretlerle bu işbirliği daha da güçlenecek" diye konuştu.

Değirmenlik Belediye Başkanı Osman İşısal da, kendilerini ağırlayan Başkan Osman Genç'e teşekkür ederek, "Canik Belediyesi ile Kardeş Şehir olmaktan son derece memnunuz. İnşallah Başkanımızla birlikte iki şehrimiz için güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum" dedi.