11 Eylül 2015 Cuma 09:42

Canik Belediyesi ile Kardeş Şehir olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin Değirmenlik Belediye Başkanı Osman İşısal, Meclis üyeleriyle birlikte geldiği Canikte Belediye tarafından yapılan çalışmalara hayran kaldı. Başkan Osman Gençi öven İşısal, Bu çalışmalar çoğu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmıyor dedi.

Kıbrıslı Kardeş Belediye Başkanından Başkanımıza Övgü

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden Canik'e gelen Kardeş Şehir heyeti, 3 günlük gezinin ardından memleketlerine döndü. Atakum Grand Amisos Otel'de verilen veda yemeğinde Canik Belediye Başkanı Osman Genç, eşi Nimet Genç, Değirmenlik Belediye Başkanı Osman İşısal ile eşi Ayşe İşısal, Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, eşi Eylem Usta ve Değirmenlik Belediye Meclis Üyeleri biraraya geldi. Samimi bir ortamda gerçekleşen yemekte misafirperverliklerinden dolayı Başkan Genç'e teşekkür eden İşısal, Canik'te belediye tarafından yapılan çalışmaların hayranlık uyandırdığını ve çoğu Büyükşehir Belediyesi'nin dahi yapamadığını söyledi.

'ÇOĞU BÜYÜK ŞEHİRDE YOK'

Canik Belediyesi ile Kardeş Şehir olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden İşısal, "Canik'i son derece gelişmiş bulduk. Başkanımız tarafından yapılan çalışmaları yakından inceleme imkanı bulduk. Gördüğümüz bütün eğitim, kültür, spor tesislerinin yanında yapılan kentsel dönüşüm yatırımları gerçekten büyük çalışmalar. Canik'te 7'den 77'ye herkese hitap eden yatırımlar var. Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Merkezi, Canik Kültür Merkezi, Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi, Engelsiz Kafe ve Park, Hanım Konakları gibi çalışmaları gezdiğimiz çoğu Büyükşehirlerde göremedik. Canik Belediyesi'nin bu tecrübesinden ve Başkanımızın bilgi birikiminden mutlaka faydalanacağız" dedi.

'TECRÜBEMİZİ PAYLAŞMAYA HAZİRİZ'

Dünyanın artık daha küçük olduğunu ve şehirlerin yarıştığını belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç de, "Biz de Canik Belediyesi olarak şehrimizi bu yarışın en önüne taşımak için çalışıyoruz. Bu manada dünyanın değişik yerlerindeki şehirlerle etkileşim içerisinde olduğumuz gibi yine dünyanın pek çok noktasında çalışmalar yürütüyoruz. Biz, dar perspektifte bir yönetim anlayışıyla değil, geniş bir vizyon ve yüzünü dünyaya dönen bir anlayışla şehrimizi gelişmiş şehirler sınıfına sokmanın mücadelesini veriyoruz. Bu manada kardeş şehirlerimizle de gerek teknik, gerekse bilgi anlamında alışverişlerimiz olacaktır. Biz bilgi ve tecrübemizi Kıbrıslı kardeşlerimizle paylaşmaya hazırız" diye konuştu.

HEDEF, RUHU OLAN BİR ŞEHİR

Yaptıkları çalışmaları kısa vadeli çözümler yerine 20-30 yıllık planlar dahilinde geleceğe yönelik olarak hayata geçirdiklerine vurgu yapan Genç, "Kentsel dönüşümlerle mimari estetik kazandırdığımız şehrimize, yaptığımız kültür, eğitim, sanat ve spor tesisleriyle de bilgili, donanımlı, ahlaki ve manevi değerlerini bilen bir gençlik yetiştirerek, ahlaki estetikliği kazandırıyoruz. Yani mimari ve ahlaki estetik yanyana geldiğinde şehrin ruhunu oluşturuyoruz. Biz şehrimize bu iki koldan yatırımlar yaparak ruhu olan, daha yaşanabilir bir şehir ortaya çıkarıyoruz" şeklinde konuştu. Veda gecesinin sonunda Başkan Osman Genç ile eşi Nimet Genç ve Başkan Yardımcısı Alican Usta ile eşi Eylem Usta, Kıbrıslı misafirlerine hediyeler verdi.