19 Ocak 2016 Salı 17:24

Canik Belediyesi tarafından 5-7 Mayıs 2016 tarihleri arasında düzenlenecek Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR Hedefe Doğru) başlıklı 6. Uluslararası Canik Sempozyumunun hazırlıkları sürüyor. Sempozyuma yurt içi ve yurt dışından 200 civarında bilim insanının katılması bekleniyor.

Canik'te Pdr Sempozyumu Hazırlığı

Canik'te 6. Uluslararası Canik Sempozyumu'nun hazırlıkları oldukça sıkı yürütülüyor. Canik Kültür Merkezi'nde 5-7 Mayıs 2016 tarihlerinde gerçekleşecek "PDR Hedefe Doğru" başlıklı sempozyum öncesi Yürütme Kurulu çalışmaları gözden geçirmek ve sempozyumla ilgili yapılacak diğer çalışmaları gözden geçirmek üzere biraraya geldi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi PDR Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kurtman Ersanlı ve bölüm profösörleri, Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ile okullarda görev yapan Psikolojik Danışmanlardan oluşan temsilcilerin yer aldığı toplantıda, sempozyum hazırlıkları görüşüldü.

200 CİVARİNDA BİLİM İNSANİ KATİLACAK

Canik belediyesinin öncülüğünde Ondokuzmayıs Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve PDR Derneği işbirliği ile yürütülen teması 'Hedefe Doğru' olarak belirlenen sempozyumda, insanın gelişimine hizmet eden, insan yaşamı ile birebir ilgili olan bir çok alanda bildiriler sunulabileceği bildirildi. Eğitim ve İnsan, Adalet ve İnsan, Sağlık ve İnsan gibi alanların sempozyumun etki alanını genişlettiğini ve çok daha geniş bir kitleye ulaşmasını sağladığını belirten Yürütme Kurulu Başkanı ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi PDR Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kurtman Ersanlı, sempozyuma 200 civarında bilim insanının katılmasını beklediklerini söyledi.

'DAHA ÖNCESİ BÖYLESİ YAPİLMADİ'

Canik Belediyesi'nin öncülüğünde çok önemli bir çalışmayı hayata geçireceklerine işaret eden Prof. Dr. Ersanlı, "Daha önce ilimizde yapılmamış büyüklükte bir sempozyum olacak. İnsana dair bütün alanlarda insanın gelişimine ve ilerlemesine hizmet edecek konuları işin uzmanı bilim insanlarımızın ağzından dinleyerek Samsun'umuza önemli bir katkı sağlayacağız. Yurt dışından önemli konuklarımız olacak, yurt içinden tüm üniversitelerimize duyurularımızı yapmaya başladık. Ümit ediyorum tamamlandığında çok güzel bir çalışma ortaya çıkmış olacak. Başta çalışmanın öncülüğünü yapan Canik Belediyemiz olmak üzere, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve PDR Derneğimize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

SEMPOZYUM BAŞLİĞİ; HEDEFE DOĞRU

Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta da, “Canik Belediyesi olarak daha önce bir çok sosyal, kültürel ve tarihi içerikli sempozyumlar, paneller ve etkinlikler düzenledik. 6. Uluslararası Canik sempozyumunun temasını PDR alanı ve başlığını ‘Hedefe Doğru’ olarak belirledik. İnsanın başarı yolculuğunda ulaşmak istediği en iyi noktayı koymuş olduğu ‘Hedefe Doğru’ başlığı altında insana dair pek çok konuyu masaya yatıracağız. Daha önceki sempozyumlarda olduğu gibi çok önemli bir çalışma olacağına inanıyorum. Şimdiden emeği geçen tüm kurum, kuruluş ve kişilere teşekkürü bir borç biliyorum” şeklinde konuştu.