20 Ocak 2016 Çarşamba 16:04

Canik Belediyesi uluslararası bir sosyal sorumluluk örneği daha göstererek Suriyede zor durumda olan Bayırbucak Türkmenlerine yardım tırı gönderdi. Suriyeye giderek yardımı bizzat dağıtacak olan Başkan Genç, Cumhurbaşkanımız nasıl ki mazlumun yanında duruyorsa biz de buna bir nevi katkıda bulunuyoruz dedi.

Canik’ten Bayırbucak Türkmenleri’ne Yardım Eli

Suriye'de Esad rejimi ile İran ve Rusya'nın tehdidi altında olan ve bombalı saldırılar sonucu köylerini terk eden Bayırbucak Türkmenlerine Canik’ten yardım eli uzandı.  Sınırda yeteri kadar ihtiyaç malzemesinin bulunmaması üzerine harekete geçen Canik Belediyesi, İHH İnsani Yardım Vakfı ile ortaklaşa 3. Yardım Konvoyunu, toplamda ise 6. İnsani Yardım Tırını yola çıkardı. Daha önce Suriye’de yaşanan savaş sebebi ile 5 İnsani Yardım Tırı ile 125 ton un ulaştıran Canik Belediyesi, düzenlenen törenle bölgeye 25 ton daha un gönderdi.

ACİLAR PAYLAŞİNCA AZALİR’

Canik Belediyesi önünde düzenlenen törende konuşan Başkan Osman Genç, Canik Belediyesi olarak kurdukları Dış İlişkiler Birimi öncülüğünde örnek olacak hizmet hareketlerine öncülük ettiklerini belirterek, ”Peygamberimiz, ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ demiştir. Bu söze istinaden Türkmen kardeşlerimiz orada zor şartlar altındayken burada kayıtsız kalmamız düşünülemezdi. Biliyoruz ki acılar paylaşarak azalır. İnsanlığın acısının ortak olduğuna inanıyoruz. Bugün onlara ulaştırdığımız yardımlar, medeniyetimizin, kültürümüzün, dinimizin, komşuluk hakkının gereğidir” dedi.

‘SURİYE’YE GİDEREK DAĞİTACAĞİZ’

Yardım köprüsünün devam edeceğine vurgu yapan Genç, “Bu coğrafya, bu havza bizim daha önce hamiliğini yaptığımız topraklar. Bizler aynı havzanın, aynı toprakların insanlarıyız. Burada zor durumda olan kardeşlerimizle tarihi bir bağımız var. Nasıl ki bizim medeniyetimizde Selçuklular, Osmanlılar mazlumun yanında olmuşsa, nasıl ki Sayın Cumhurbaşkanımız Filistin'de, Suriye'de mazluma sahip çıkmışsa, biz de bu duruşa bir nevi katkı sağlamayı amaçladık. Dünyanın neresinde olursa olsun eğer bir mağduriyet var ise insani sorumluluk çerçevesinde Türk halkının her zaman mazlumun ve mağdurun yanında olduğunu göstermek istedik. İnşallah Suriye’ye giderek oraya ulaşacak bu yardımları elimizle dağıtacağız” diye konuştu.

DUALARLA YOLA ÇİKTİ

İHH Samsun Şube Başkanı İdris Akdin de, Rusların ve  diğer ulus devletlerin yoğunlaştığı Türkmen dağında büyük bir zulüm yaşandığına işaret ederek, bu tür yardımların insanlık adına önemli olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından Canik İlçe Müftüsü Mukadder Arif Yüksel’in yaptırdığı dua sonrası Başkan Genç ve beraberindekiler yardım tırını Suriye’ye uğurladı. Törene Başkan Genç’in yanısıra İHH Şube Başkanı İdris Akdin, İlçe Müftüsü Mukadder Arif Yüksel, AK Parti İlçe Başkanı Ercan Eler, Başkan Yardımcıları ve meclis Üyeleri katıldı.