25 Ocak 2016 Pazartesi 12:11

AK Partinin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla ilerlediğini söyleyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Yeni Türkiyenin inşaasında Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa bir elzemdir dedi.

Başkan Genç'ten Büyük Destek
Canik Belediyesi, Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın inşa ettiği Yeni Türkiye’ye destek vermek amacıyla bir dizi konferanslar düzenleyecek. Bu kapsamda ilki 29 Ocak Cuma günü Canik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek konferansta, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Başkanlık Sistemi’ni anlatacak. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, “Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın sürekli vurguladıkları Yeni Türkiye, geride duran değil, yenilikleri takip eden, gündemi belirlenen değil, dünyanın gündemini  belirleyen bir Türkiye'dir. Yeni Türkiye’nin inşaasında en önemli adımlar ise Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa’dır. Bu iki faktör Yeni Türkiye için bir elzemdir” dedi.

MİLLETİN BÜTÜN KESİMLERİNİN KATKİSİ İLE YENİ ANAYASA ŞART

Başkan Genç, “ Yeni Türkiye'de vesayetler ortadan kaldırılmıştır. Kayıtsız, şartsız halkın iradesi hakimdir. Darbelerle, entrikalarla milleti yönetme anlayışı ortadan kaldırılmıştır. Darbelerin uzantısı derin örgütler bir bir temizlenmekte ve halkın iradesi üzerindeki bütün baskılar ortadan kaldırılmaktadır. Yeni Türkiye, sürekli gelişen, ekonomide, ticarette, uluslararası siyasette saygınlık kazanan bir ülkedir. İşte bu Yeni Türkiye'nin sağlam temeller üzerine inşaasında en önemli ilkelerin başında Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa gelmektedir. Türkiye mevcut anayasa ile güçlü bir  Türkiye haline gelemez. Yeni bir Türkiye olamaz. Milletin bütün kesimlerinin katkısı ile yeni anayasayı değiştirerek anayasadaki darbe ruhunu ortadan kaldırmalıyız” dedi.
BAŞKANLİK SİSTEMİ İHTİYAÇTİR

21.yüzyıl Türkiyesi'nde artık Başkanlık Sisteminin ihtiyaç olduğunu ifade eden  Başkan Genç, “ Yeni Türkiye’yi korkuların üzerine inşa edemeyiz. Yeni Türkiye yolunda en önemli adımlardan bir diğeri ise Başkanlık Sistemi’dir. Etkin, hızlı ve güçlü bir demokrasi başkanlık sisteminden geçmektedir. Dolayısı ile 29 Ocak Cuma günü Canik Kültür Merkezi’nde saat 19.00’da AK Parti İstanbul Milletvekilimiz Metin Külünk, Başkanlık Sistemi hakkında vatandaşlarımızı bilgilendirecektir. Bizler yerel yönetimler olarak hükümetimize katkı vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.