16 Mart 2016 Çarşamba 16:14

Canik Belediyesi tarafından Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi sürecine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Yeni Türkiye Yolunda Konferanslar Serisinin dördüncüsünün konuğu Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen oluyor. Başdanışman Şen, Perşembe akşamı (yarın) Canik Kültür Merkezinde Sivil Toplum konusunu anlatacak.

Yeni Türkiye Yolunda Konferanslar Serisi Sürüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi sürecinde katkı sağlamak amacıyla "Yeni Türkiye Yolunda Konferanslar Serisi" düzenleyen Canik Belediyesi, "Yeni Anayasa", "Başkanlık Sistemi" ve "7-28 Şubat Süreci" konulu konferansların ardından, şimdi de "Sivil Toplum" konulu konferansta Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen'i Samsunlularla buluşturuyor. Başdanışman Şen, Perşembe akşamı saat 19.00'da Canik Kültür Merkezi'nde Samsunlulara Yeni Türkiye Yolunda Sivil Toplum konusunu anlatacak.

'YARİNİ BUGÜN BELİRLER'

Herkesin, her yere ulaşabildiği yeni bin yılın başında her alanda büyük dönüşümün yaşandığına işaret eden Başkan Genç, "İnsanımızı, kurumlarımızı, şehirlerimizi ve devletimizi dönüştürecek stratejiler geliştirmeliyiz. Devlet denen mekanizma canlı bir sistemdir. Ve değişime ihtiyaç duyar. Bu sistemi getirecek olan da, yaşatacak olan da insandır. Ülkemizi geleceğe taşıyacak en büyük dönüşüm ise Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemidir. Şunu çok iyi biliyoruz ki, yarını bugün belirler. Bugünden öyle adımlar atmalıyız ki, geleceğimiz sağlam olsun. Bugün tarihi kodlarımıza yeniden dönmek zorundayız" dedi.

'YERLİ VE MİLLİ BİR TARTİŞMA'

Ülkenin ve dünyanın hızlı gelişmesi sonucunda yeni Türkiye'ye yakışacak milli bir anayasa ve milli bir sisteme ihtiyaç olduğunu ifade eden Genç, "Yeni Anayasa ile Başkanlık Sistemi tartışması yerli ve milli bir tartışmadır. Türkiye’nin artık dinamik ve güçlü bir devlet olma zorunluluğu var. Bu Recep Tayyip Erdoğan'ın veya Ahmet Davutoğlu'nun kişisel meselesi değildir. Biz de bu nedenle sorumluluk hissediyoruz ve Yeni Türkiye Yolunda Konferanslar Serisi düzenliyoruz. Bu etkinliklerimiz Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi gerçekleşene kadar devam edecek" diye konuştu.

BAŞKANDAN KONFERANSA DAVET

Belediye olarak görevlerinin sadece yol, kaldırım, bina yapmak olmadığına vurgu yapan Genç, şunları söyledi: "Ülkemizin ve milletimizin selameti için çalışan Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza belediye olarak her zaman destek vermeyi görev sayıyoruz. Bugün Yeni Türkiye'nin inşasını uzaktan izleyenler, Yeni Türkiye'nin önüne set çekmeye çalışanlar veya sorumluluk almaktan kaçınanların gelecek adına söz söylemeye de hakkı yoktur. Tüm vatandaşlarımızı Perşembe akşamı saat 19.00'da Canik Kültür Merkezi'ndeki konferansımıza davet ediyorum."