04 Temmuz 2016 Pazartesi 16:11

Ramazan ayı boyunca Türkü, Romeni, Suriyelisi, İraklısı ve Afganlısı binlerce kişinin aynı anda orucunu açtığı ve gönüllerin bir olduğu Canikten dünyaya kardeşlik mesajı verildi. Başkan Osman Genç, Yunus Emrelerin, Mevlanaların kültüründen geliyoruz. Canikten dünyaya hep birlikte kardeşlik mesajı verdik” dedi.

Canik'ten Dünyaya Kardeşlik Mesajı

Canik Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda kurulan İftar Sofralarında ve farklı mahallelerde vatandaşları biraraya getiren Gönül Sofralarında 110 bin kişi Canik'ten dünyaya adeta kardeşliğin tablosunu yansıttı. Türk'ü, Romen'i, Suriyelisi, İraklısı, Afganlısı olmak üzere 7'den 77'ye herkesin aynı sofrada buluştuğu ve birlik-beraberlik örneğinin yaşandığı Canik'te, Başkan Osman Genç de her akşam vatandaşlarla birlikte kardeşlik fotoğrafına katkı sağladı.

GÖNÜL BAĞLARİ GÜÇLENDİ

Ramazanayının son iftarını da Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda vatandaşlarla birlikte geçiren Başkan Osman Genç, “Bu sofralar, hem kaynaşmamıza vesile olması anlamında hem de birlik ve beraberliğimizin sergilenmesi anlamında çok önemli. Ramazan ayı boyunca gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikler sevginin, kardeşliğin ve paylaşmanın artmasına vesile oluyor. Paylaştığımız bir lokmanın anlamı çok büyük. Bu şekilde kardeşçe ve birlik beraberlik içerisinde gönül bağlarımız daha da güçlendi” dedi.

KARDEŞLİK TABLOSU

Bu tablonun gerçek kardeşlik tablosu olduğunu belirten Başkan Osman Genç, "Canik'teki bu fotoğraf bizim için çok önemlidir. Ramazan ayı boyunca bizimle iftar yapan Suriyeli, İraklı, Afganlı kardeşlerimiz bize sevgi getirdiler, biz de onlara sevgimizi verdik. Yunus Emrelerin, Mevlanaların kültüründen geliyoruz. Yunus'un dediği gibi 'Bu dünya kimseye kalmayacak.' Cenabı Allah'a ne kadar çok şükretsek azdır. Güzel bir şehirde, güzel bir ülkede ve vatanda yaşıyoruz. Kardeşlik ve gönül sofrasında bir aradayız” diye konuştu.

RAMAZAN BAYRAMİNİ KUTLADİ

İftar sofralarına katılanlara ve katkı sağlayanlara teşekkür eden Başkan Osman Genç, şunları söyledi: “Canik'te güzel ve dolu dolu bir Ramazan ayı geçirdik. Sofralarımız bir, gönüllerimiz bir, inançlarımız bir. Kardeşliğimiz sözde değil özde. Kardeşliğimiz ebediyete kadar devam edecektir. Cenabı Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin, ülkemizi bölmeye çalışanlara fırsat vermesin. Bütün hemşehrilerimizin, milletimizin ve İslam aleminin Ramazan Bayramını tebrik ediyorum.”

GENÇLERLE SOHBET ETTİ

Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'ndaki Ramazan ayının son iftar sofrasında da çocuklar Başkan Osman Genç'e yoğun ilgi gösterdi. Miniklerle yakından ilgilenen Başkan Genç, onlarla bol bol fotoğraf çekindi. Öte yandan Başkan Osman Genç, iftar sonrasında AK Parti Canik İlçe Gençlik Kolları üyeleri ile çay içip, sohbet etti.