20 Temmuz 2016 Çarşamba 17:24

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 1915te nasıl ki Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Suriyelisi ile, Afganlısıyla bu vatanı yedi düvele karşı korumuş isek, bugünde aynı şekilde birlik ve beraberlik içerisinde vatanımızı bu ruhla koruyoruz dedi.

Çanakkale Ruhuyla Meydanlardayız

15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimine karşı tüm Türkiye tek yürek olurken, darbeye bir tepkide Canik’te yaşayan İrak, Suriye ve Afganlı ailelerden geldi. Canik Belediyesi ve Kardeş Eli Yardımlaşma Derneği’nin organizasyonu ile Darbeyi Telin (Lanet) mitingi düzenlendi.  Mitingde konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, “ Mazlum coğrafyanın hamiliğini yapan Türkiyemizde cereyan eden bu hain saldırı karşısında mazlum ve islam coğrafyası yanımızda olarak, ümmet ve kardeş olduğumuzu göstermiştir” dedi.

MUHACİRLER DARBEYE SESSİZ KALMADİ

Kardeş Eli Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Metin Yılmaz yaptığı konuşmasında “Vatanımıza yönelik gerçekleştirilen son hain darbe girişimi vatansever halkımızı yaraladığı gibi, yurdumuzu ikinci vatan edinmiş muhacir kardeşlerimizi de derinden sarsmış ve büyük bir endişeye sevk etmiştir. Duygularını al bayrağın altında Türk halkı ile paylaşmak için, darbeyi telin mitingi düzenleyerek basın bildirisinde bulunmuşlardır” dedi.

ÜMMETİN DUASİ BİZİMLE

Başkan Osman Genç, “1915’te Çanakkale’de yedi düvele karşı hep birlikte nasıl bir ruhla mücadele vermiş isek bugün  yine ülkemizde yapılan hain saldırı karşısında iç ve dış güçlere karşı İslam coğrafyası olarak hep birlikte tepki gösterdik. Ülkemize sığınan ve elini uzatan hiç kimseyi geri çevirmedik. Onları kardeşimiz gibi gördük. Bugün ülkemizde yaşanan bu zor günler karşısında muhacir kardeşlerimizin bu darbeyi lanetlemeleri kardeş olduğumuzun bir göstergesidir. Bu darbe girişimi karşısında İslam coğrafyaları yanımızda olarak, bizlere dua etmiştir. Bizleri ümmetin duası ayakta tutuyor” dedi.

HEPİMİZ KARDEŞİZ

Muhacir olarak ülkemizde yaşayan kardeşlerimizin kuşkusuz bu acıyı en iyi bilenler olduğunu söyleyen Başkan Genç, “ Bu acıyı bilen ve bu acının bir daha yaşanmaması için bugün tepkisini ortaya koyan Muhacir kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bizlerin 1915’ten gelen kardeşlik ve gönül bağımız bulunmaktadır. Bu darbeler sonucu belki vatanınızdan olduğunuz ama unutmayın size kucak açan Türkiyemizde ensar ve muhacir kardeşliğinin en güzel örnekleri sergilenmektedir. Bu mitingle burada kardeş olduğumuzu bir kez daha gösterdiniz” dedi.

BAŞKOMUTANDAN İKİNCİ BİR EMİR GELENE KADAR MEYDANLARDAYİZ

Başkan Osman Genç, “ Ülkemizdeki siyasi partiler siyaseti bir kenara bırakarak söz konusu vatan ise gerisi teferruattır diyerek tek vücut, tek yürek olmuştur. Samsun’da demokrasi nöbetlerine katılan binlerce vatandaşımıza da aynı zamanda müteşekkiriz. Darbe girişimine katılan bu alçakların hak ettikleri cezayı en kısa zamanda alacaklarına inancım tamdır. Yarınımız bugünden daha güzel olacak inşallah. Başkomutanımızdan ikinci bir emir gelene kadar meydanlardayız. Bunu bu hainler çok iyi bilsin” dedi.

Konuşmaların ardından İrak, Suriye ve Afganlı  muhacirleri temsilen İraklı Öğretim Üyesi Salih Ahmed basın bildirisini okuyarak darbeyi lanetledi.