02 Ağustos 2016 Salı 16:11

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 15 Temmuzdan sonra tüm Türkiye biraraya gelerek kenetlendi. Sayın Cumhurbaşkanımız bunu taçlandırmak üzere çağrı yaptı. Biz bunu devam ettirmeliyiz. Bütün siyasi partiler ülkemizin ve şehrimizin milli hedeflerine odaklanmalıyız. Mesele vatansa gerisi teferruattır dedi.

Başkanımız Osman Genç'ten Partilere Birlik Çağrısı

Cumhuriyet Meydanı'nda her akşam sabahın ilk ışıklarına kadar Demokrasi Nöbetlerini sürdüren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun'daki siyasi partilere birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın örnek olacak bir yaklaşımda bulunarak partiler arası birliği sağlayıcı adım attığını hatırlatan Başkan Osman Genç, "15 Temmuz sonrasında Türkiye'de yaşanan gelişmeleri de göz önüne alarak normalleşme sürecine ve partiler arasındaki birlik, beraberlik, dayanışmaya katkı sağlayabilecek olumlu, güzel bir yaklaşım olmuştur. Türkiye'nin ve siyasi partilerimizin bu birlikteliği başaracağına inanıyorum. Bunu Samsun'da da devam ettirmeliyiz" dedi.

'PARTİLER ŞEHİRLERDE DE BİRLİK OLSUN'

Türk milletinin el birliği ile ülkemiz üzerinde yapılan planları, oynanan oyunları bozduğuna işaret eden Başkan Genç, "Sayın Cumhurbaşkanımız partiler arası birlik mesajı veriyor. Bunu şehirlerimizde de görmek istiyoruz. Ortak milli menfaatlerimiz için birarada olmalıyız. AK Parti'lisi, CHP'lisi, MHP'lisi, BBP'lisi, SP'lisi ülkemizin milli hedeflerine odaklanmalıyız. Mesele vatansa gerisi teferruattır. Bu ayrışmaları bitirmenin zamanı geldi. Bu mesele partiler üstü bir meseledir. Çok güçlü bir ülkeyiz, çok güçlü bir birliğiz. Bunu unutmamamız gerekiyor" diye konuştu.

'BİZ, BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ'

Şimdi Türkiye'yi birlik ve beraberlik içinde daha ileri götürmek için çalışma zamanı olduğunu ifade eden Başkan Osman Genç, "Tüm siyasi görüşlerden kardeşlerimize sesleniyorum. Açık bir şekilde gördük ki eğer biz bir olursak, eğer tek yürek olursak başaramayacağımız hiçbir şey yok. 'Biz' duygusunu kaybetmemeliyiz. Biz, hepimiz, bu ülkenin insanlarıyız. Birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Hepimiz aynı geminin içindeyiz. Birlik, beraberlik içinde daha güçlü bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz. Bu birlik ve beraberlik ruhumuz, her türlü sorunun üstesinden gelmemiz için en önemli güç kaynağımızdır. Bizi ayrıştırmaya çalışanların amaçları bu birlik ve beraberliğimizi bozmak istemeleridir" ifadelerini kullandı.