03 Ağustos 2016 Çarşamba 17:19

Canik Belediyesi, Demokrasi Nöbetlerinin 7 Ağustos Pazar günü taçlanacağı Yenikapıya 50 otobüs ile 1919 kişi götürecek. Başkan Osman Genç, herkesi 7 Ağustosta Yenikapıda tek ses olmaya davet etti.

Canik'ten Yenikapı Çıkarması

FETÖ/PDY terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından her gün sabahın ilk ışıklarına kadar Demokrasi Nöbeti tutan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 7 Ağustos pazar günü Yenikapı'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla düzenlenecek olan Demokrasi Nöbeti'nin finaline Samsun'dan 1919 kişi birlikte katılacak. Canik Belediyesi, Yenikapı'daki son Demokrasi Nöbeti'ne 50 otobüsle 1919 kişiyi götürecek.

‘GÜCÜMÜZÜ TÜM DÜNYAYA GÖSTERELİM’

Demokrasi Nöbetini pazar günü Yenikapı'da taçlandıracaklarını ifade eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Günlerdir burada nasıl bir araya gelip ülkemize ve demokrasimize sahip çıkıyorsak, o gün de İstanbul'a hep birlikte katılım sağlayarak Sayın Cumhurbaşkanımız'ın yanında olduğumuzu göstermemiz gerekiyor. Buradan bütün Samsun halkına sesleniyorum. Hep birlikte hazırlıklarımızı yaparak Pazar günü nöbetimizi İstanbul'da milyonlarca insanımızla birlikte tutalım ve gücümüzü tüm dünyaya gösterelim" dedi.

'7 AĞUSTOS'TA TEK SES OLALİM'

Pazar günü milyonlarca insanın katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanan İstanbul Yenikapı’daki mitingin çok önemli olduğunu belirten Başkan Osman Genç, "Bu kutlu nöbet 7 Ağustos'ta İstanbul Yenikapı'da taçlandırılacak. Pazar günü İnşallah 50 otobüsle Yenikapı'da olacağız. Parti ve STK ayrımı yapmaksızın herkesi bekliyoruz. Bir Türkiye mozaiği oluşturulması amaçlanan mitingde sadece Türk bayrağı olacak. Kalbi bu vatan için atan, ülkesine, demokrasiye, Cumhurbaşkanına sahip çıkan, vatan söz konusu olduğunda herşeyin teferruat olduğunu tüm dünyaya gösteren tüm halkımızı 7 Ağustos'ta Yenikapı'ya tek ses olmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

NEDEN 1919 KİŞİ?

Yenikapı’ya neden 1919 kişiyle gideceklerini de açıklayan Başkan Osman Genç, “15 Temmuz akşamı aziz milletimiz, Doğu’sundan Batı’sına, Kuzey’inden Güney’ine tıpkı Kurtuluş mücadelesinde olduğu gibi Çanakkale ruhuyla ülkesi ve devleti için tanklara, uçaklara, kurşunlara göğsünü siper etmiştir. 15 Temmuz da aslında bir kurtuluş mücadelesi tarihidir. Bu bakımdan Samsun’un Yenikapı’da 1919 kişi ile temsil edilmesinin anlamlı olacağını düşünüyoruz. Yenikapı mitingine katılmak isteyen tüm halkımız belediyemize müracaat edebilir” ifadelerini kullandı.