18 Ağustos 2016 Perşembe 16:42

FETÖ/PDY terör örgütüyle mücadelelerinin 17/25 Aralıktan itibaren hız kazandığını belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Biz bu terör örgütüyle mücadele ederken kimse sesini çıkarmadı. Mücadelemizden dolayı bize 5 ayrı dava açtılar, ancak yine de mücadelemizi sürdürdük dedi.

Fetö ile Mücadelede Yalnız Bırakıldık

Paralel Yapı'nın 17/25 Aralık'ta gerçek yüzünü tamamen gösterdiğini belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, bu tarihten itibaren FETÖ/PDY terör örgütü ile mücadelelerini artırdıklarını ancak yalnız kaldıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu örgütü hain ilan etmesinin ardından Samsun'da bu örgütle en çok mücadele eden kişi olduğunu ifade eden Başkan Genç, yaptığı bu mücadele nedeniyle paralel yapının da kendisini düşman olarak belirlediğine ve hakkında bir çok dava açıldığına dikkat çekti.

15 TEMMUZ ÖNCESİNİ VE SONRASİNİ ANLATTİ

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Haber AKS TV'de Sinan Sallabaş'ın sunduğu "Samsun'un Nabzı" adlı programa katıldı. Canlı yayında Sallabaş'ın sorularını yanıtlayan Başkan Osman Genç, 15 Temmuz öncesini, 15 Temmuz gecesini ve sonrasını enine boyuna anlattı. 15 Temmuz'un bir milat ve yepyeni bir Türkiye'nin tarihi olduğunu ifade eden Genç, Gezi operasyonu ve 17-25 Aralık süreci ile birlikte küresel güçlerin 'Erdoğan'sız bir Türkiye' için dört bir koldan çalıştığının gözlemlendiğini vurgulayan Genç, kendilerinin bu tarihlerden itibaren Paralel Yapı mensuplarının bürokrasiden ve kurumlardan temizlenmesi gerektiğini sürekli dile getirdiklerini belirtti.

'MÜCADELEMİZDE YALNİZ BİRAKİLDİK'

FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarının temizlenmesiyle ilgili bakılması gereken tarihin 15 Temmuz değil, 17-25 Aralık olduğuna dikkat çeken Başkan Genç, "Sayın Cumhurbaşkanımız bu hain örgütle mücadeleyi 17-25 Aralık'ta başlatmış ve bunları hain ilan etmiştir. Bu tarihten sonra biz bu yapıyla alakamızı tamamen kestik. Cumhurbaşkanımızın mücadelesine rağmen bu tarihten sonra bunlarla ilişkisi olan, onlara sempati duyan, onlarla işbirliği yapan herkes onlar gibidir. Biz sürekli bu hainlerin temizlenmesi gerektiğini dile getirirken, adeta yalnız bırakıldık. Hatta bu hainler aslı astarı olmayan sebepten dolayı bize 5 dava açtı. Hiç önemli değil. Biz bu hainlerle mücadelemize ve onları devletimize bildirmeye devam edeceğiz" dedi.

'HER YERDE PARALELLE MÜCADELE ETTİK'

Canlı yayında, Paralel Yapıyla mücadele ile ilgili gazete beyanlarını ve yaptıkları açıklamaların görüntülerini de sunan Başkan Genç, "Biz şehrimizin ve ülkemizin güvenliğini tehdit eden bu derin yapılarla kararlı bir şekilde mücadele ettik. Enerjimizin önemli bir kısmını Paralel yapıyla mücadeleye harcadık. Gittiğimiz her yerde halkımıza bu terör örgütünün amaçlarını, hedeflerini, ülkemize verdiği zararları anlattık. Bu hain terör örgütünün mensuplarının bürokrasinin, siyasetin, ticaretin içerisinden temizlenmesi gerektiğini defalarca söylemiş ve çağrıda bulunmuştum. Paralel yapı mensuplarının bir insanın damarları gibi şehrimizi de sardığına sık sık dikkat çektik. Şimdi gözaltına alınanlara baktığımızda haklılığımız daha iyi anlaşılıyor" diye konuştu.

'CUMHURBAŞKANİNA DESTEK VERMELİYİZ'

Vatandaşlara da seslenen Başkan Genç, "İçimizdeki bu devlet ve millet düşmanları, din düşmanları devletimize bildirilmelidir. Buradan tüm halkımızdan rica ediyorum; Kardeşiniz de olsa, evladınız dahi olsa, ananız, babanız dahi olsa söylemek mecburiyetindesiniz. Bu işin şakası yok. Bu devlet-vatan meselesi. Ya devletinin yanındasın ya da karşısındasın. Hep birlikte sayın Cumhurbaşkanımızın mücadelesine destek vermeliyiz. İnşallah bu hainler devletimizin içerisinden temizlenecektir ve ülkemiz büyük bir beladan kurtulacaktır. Bu konuda duygusallığa yer yok. Duygusallığa kapılırsak şehitlerimizin kemikleri sızlar. Ben Canik Belediye Başkan'ı olarak üzerime düşeni yapıyorum, yapmaya da devam edeceğim" ifadelerini kullandı.