24 Aralık 2016 Cumartesi 14:55

Teröre Karşı Birlik Mitingine katılan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Bugün 3. bin yıl savaşlarını yaşıyoruz. Ancak medeniyet değerlerine, ülkesine, bayrağına, devletine son derece bağlı olan bu aziz milletin birlik ve beraberliğini kimse bozamayacaktır dedi.

3. Bin Yıl Savaşlarını Yaşıyoruz

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Türkiye'deki hain terör saldırılarını protesto etmek için Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkan Vekili Fevzi Apaydın önderliğinde düzenlenen 'Teröre Karşı Birlik Mitingi'ne katıldı. İstiklal Caddesi'nden başlayan ve Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan geniş katılımlı yürüyüşte vatandaşlarla birlikte teröre karşı omuz omuza yürüyen Başkan Genç, 3. bin yıl savaşlarının yaşandığı günümüzde Türk milletinin birlik ve beraberliğini kimsenin bozamayacağını söyledi.

'TÜRK MİLLETİ DEĞERLERİNE BAĞLİDİR'

Dünyada artık savaşların versiyon değiştirdiğine işaret eden Başkan Genç, "3. bin yılın başında emperyalist güçler kontrolleri altına almayı planladığı ülkeleri terör eliyle parçalamak istiyorlar. Bunun en yakın örneği yanı başımızdaki Suriye ve İrak. Türkiye'mizi de bölmek ve parçalamak isteyen iç ve dış güçler, ülkemizde FETÖ, PKK, DAEŞ gibi terör örgütlerini maşa olarak kullanmaktadır. Ancak şunu çok iyi bilmeliler ki Türk milletinin hamuru sağlamdır. Bizim aziz milletimiz medeniyet değerlerine, ülkesine, bayrağına, devletine son derece bağlıdır. Aziz Türk milleti bunu 15 Temmuz'da bir kez daha göstermiş ve gerekli dersi vermiştir" diye konuştu.

'MİLLİ SEFERBERLİK HALİNDE OLMALİYİZ'

Çanakkale'de Türkiye'yi yıkmak için birleşen 7 düvelin bugün yeniden birleştiğine vurgu yapan Genç, "Tarihten beri çok önemli bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu coğrafyada her zaman şehitler verdik. Yani 3. bin yıl savaşlarını yaşıyoruz. Gerek Gezi eylemleri, gerekse 15 Temmuz ülkemize ve milletimiz karşı birer savaştır. Ancak teröre karşı birlik olan Samsun halkı ve Türk milleti medeniyet değerlerine uygun olarak bu 3. bin yıl savaşlarını da Allah'ın izni ile bertaraf edecektir. Millet olarak her zaman Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısında olduğu gibi Milli Seferberlik halinde olmalıyız. bu vatan uğruna hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Yüce Allah, bu milletin birlik ve beraberliğini bozmak isteyenlere fırsat vermesin" ifadelerini kullandı.