15 Mart 2017 Çarşamba 16:33

Sokak sokak, ev ev vatandaşlarla buluşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 16 Nisanda sandıktan evet çıkacağını belirterek, Gittiğimiz her yerde görünüyor ki, 16 Nisanda evet oyu açık ara önde olacak. 16 Nisan Türkiyenin miladı olacak dedi.

'evet ' Açık Ara Önde

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandumu öncesi ilçede ev ev, sokak sokak gezerek vatandaşlardan Evet oyu isteyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, referandum çalışmaları kapsamında Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde bir çay ocağında ve Uludağ Mahallesi'nde ev toplantısında vatandaşlarla buluştu. Vatandaşlara yeni sistemin gerekliliğini anlatan Başkan Genç, gittikleri her yerde vatandaşların 'Evet' dediğini belirterek, 16 Nisan'da 'Evet'in açık ara önde olacağını söyledi.

'TÜRKİYE'NİN MİLADİ OLACAK'

Anayasa değişikliği referandumuna sandıktan 'evet' çıkması durumunda Türkiye'nin geleceğinin çok daha iyi olacağını ifade eden Başkan Genç, "16 Nisan'a kadar sistem ile alakalı vatandaşlarımıza bilgilendirme yapmaya devam ediyoruz. Ancak halkımız kararını şimdiden vermiş görünüyor. Devlet ile milleti birleştirecek bir anayasaya evet diyoruz. Halkımız son derece bilinçli ve milli yaklaşıyor. Gittiğimiz her yerde vatandaşlarımızın Evet'e büyük bir teveccühü var. Görünüyor ki, 16 Nisan'da evet oyu açık ara önde olacak. 16 Nisan Türkiye'nin miladı olacak" dedi.

'HEDEFİMİZ 2023'

Avrupa'nın Evet'e karşı çıkmasına ve 'Hayır'ı desteklemesine de değinen Başkan Osman Genç, "Bizim hedefimiz 2023. Batı bunu çok iyi biliyor. Allah’ın izni ile kısa süre sonra dünyanın en zengin ülkelerinden biri haline geliyoruz. 2071'de de ecdadımız Osmanlı’nın dünyaya hükmettiği gibi bizim de çocuklarımız dünyaya yön verecek hale gelecek. Neden evet dememiz gerektiğini çevremizdekilere anlatalım. Hiçbir şey diyemiyorsak, bir 'hayır'ı savunanlara bakalım, bir de 'evet'i savunanlara" diye konuştu.

'TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ'

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Türkiye'nin lider ve öncü ülke olma yolunda hızla ilerleyeceğine vurgu yapan Başkan Genç, "Lider ülke rolümüzü sürdürüyoruz. Özellikle Avrupa’nın hayır için çabaladığı şu günlerde evet oyunun Türkiye'miz için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görüyoruz. Bu anlamda Büyük Türkiye olmamızı engelleyen her şeyi bertaraf etmeliyiz. Bu sebepten ülke halkı olarak Büyük Türkiye için hep beraber el ele verip yeni anayasa değişikliğine 'evet' demeliyiz" şeklinde konuştu.

'MEMLEKET MESELESİ'

Mevcut anayasanın Türkiye'ye dar geldiğine de işaret eden başkan Genç, "Bu bir genel seçim değildir. Türkiye, ihtilal şartlarında yapılan 82 anayasasının ayıplı yanlarını değiştirmek mecburiyetindedir. İktidarı millet tayin eder. Biz nasıl ki 15 Temmuz´dan sonra millet olarak top yekün o gün tankların karşısında durduk ve arkasından 27 gün nöbet tuttuysak, onun gibi bu da bir memleket meselesidir. 15 Temmuz'da FETÖ'nün püskürtülmesiyle yetinemeyiz. Onların bir daha hortlamasını engelleyecek değişiklikleri de yapmak zorundayız" ifadelerini kullandı.