Her Salı Başkan Halkla Buluşuyor

25 Temmuz 2017 Salı 16:44

Canikte katılımcı belediyecilik örneği olarak sürdürülen Halk Günleri devam ediyor. Her Salı günü düzenlenen Başkan-Halk buluşmasında Canik Belediye Başkanı Osman Genç, hemşehrileriyle bir araya geliyor, sorunlara hızlı ve etkin çözüm üretiliyor.

Her Salı Başkan Halkla Buluşuyor

Canik Belediyesi’nin yerel yönetimde katılımcılığı sağlamak ve ortak çözüm üretmek anlayışıyla hayata geçirdiği Halk Günü Toplantıları’nda Canikliler, her konuda taleplerini Başkan Osman Genç'e iletiyor. Birim müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıda talepler ilgili müdürlüklere iletiliyor.  Her türlü konu hakkındaki istek ve önerileri dikkate alan ilgili müdürlükler, gelen talepler doğrultusunda mümkün olan en kısa zamanda gereken inceleme ve çalışmayı yaparak, sorunlara çözüm üretiyor.

TEK TEK VATANDAŞLARİ DİNLİYOR
Halka ulaşma bakımından sosyal medyayı en etkin şekilde kullanmasıyla bilinen Başkan Genç, bu hafta da birim müdürleri ile birlikte Canik Belediyesi'nde düzenlenen Halk Günü’nde hemşehrileriyle bir araya geldi. Başkan Genç, tek tek vatandaşların sorunlarını dinleyerek, ayrıca onların mahalle ve ilçe ile ilgili görüş ve önerilerini de aldı.

'SÜREKLİ İLETİŞİM HALİNDEYİZ'
Canik Belediyesi olarak Elektronik Belge Yönetim Sistemi ve "444 55 90" 7/24 çağrı hattıyla vatandaşlarla  teknoloji üzerinden sürekli iletişim halinde olduklarını belirten Başkan Genç, "Sosyal medyayı kullanamayan veya internet imkanı bulamayan hemşehrilerimizle yüz yüze görüşmemiz önemli. Çok yoğun bir çalışma temposu içerisindeyiz. Canik Belediyesi olarak sık sık halkımızla zaten biraraya geliyoruz. Ancak gerek internet, gerekse dışarıda biraraya gelemediğimiz halkımızla Halk Günlerinde buluşuyoruz" dedi.

ÜRETEN BİR CANİK

Gerçekleştirdikleri insan odaklı çalışmalarla hızla gelişen ve yükselen bir Canik vizyonu oluşturduklarını ifade eden Genç, "Üreten bir Canik için katılımcı yönetim anlayışımız var. Vatandaşlarımızla buluştuğumuz Halk Günlerinde, halkımızın fikir, öneri ve isteklerini öğrenme imkanı buluyoruz. Halk günlerimiz bunun en büyük göstergesi. Vatandaşlarımız özgürce, demokratik bir şekilde düşüncelerini bizlerle paylaşıyor. Halkımızın isteklerinin, önerilerinin ve fikirlerinin bizlere daha fazla katkı sağlayacağını düşünüyorum" diye konuştu.

ŞEFFAF BELEDİYECİLİK

Belediye olarak, karar mekanizmasına vatandaşları da dahil ederek, onlar için hizmet ürettiklerini dile getiren Başkan Genç, "Çünkü tüm vatandaşlarımızın sorunu bizim sorunumuzdur. Bu tür birlikteliklerle halkımızın dertleriyle de dertleniyoruz. Halkımızın sorunlarını anında ilgili başkan yardımcısı veya birim müdürüne aktararak, hızlı çözüm üretiyoruz. Şeffaf belediyecilik anlayışının bir gereği olarak belediyemizin kapıları vatandaşlarımıza her zaman açık. Halkımızla iç içe olmanın, onların sorunlarına çözüm üretmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.