Başkan Osman Genç, Canik’te 15 Yılda En Büyük Yatırımı Eğitime, Yani Gençliğe Yaptıklarını Söyledi.

07 Şubat 2019 Perşembe 10:29

Öğrencilerin okuma etkinliğine destek veren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, bilgi çağında yaşandığına dikkat çekerek, Eğer güçlü, aktör bir ülke olmak istiyorsak mutlaka bilgi üretmeliyiz. Yeni bin yılda en büyük güç bilgidir dedi.

Hasköy Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlattığı "Samsun İçin Okuma Vakti" projesini Canik Belediyesi'nde gerçekleştirdi. Eğitime büyük destek veren Başkan Osman Genç'i ziyaret eden öğrenciler, Genç ile birlikte kitap okudu. Kültür - Sosyal İşler Müdürü Hamza Aygün ve okul idarecilerinin de yer aldığı etkinlikte öğrencilerle birlikte kitap okuyan Başkan Genç, en büyük gücün bilgi olduğuna dikkat çekti.

'EN BÜYÜK GÜÇ BİLGİ'

Yeni bin yılda bilginin önemine vurgu yapan Başkan Genç, en büyük gücün bilgi olduğunu ifade ederek, "Eğer Türkiye'yi geleceğin en önemli güçlerinden biri haline getirmek istiyorsak, bunun yolu bilgiden geçiyor. Bilgiye sahip olmaktan geçiyor. Bilgiye sahip olan, bilgiyi üreten, bilgiyi kullanan ülkeler bir adım öne geçiyor. Artık top, tüfek, tank değil bilgi iş görüyor. En büyük güç bilgidir. Onun için bilgi toplumu olma yolunda çok daha büyük gayret göstermemiz gerekir" dedi.

'SANAL ALEMİ AŞMALIYIZ'

Okumanın önemine de işaret eden Başkan Genç, "Maalesef çocuk ve gençlerimiz sosyal medyayı gereğinden fazla kullanıyor. Elimizdeki cep telefonları kadar kitapları almadığımız sürece başaramayız. Mesela yeterince kitap okumuyoruz. Ülkemizdeki mesele kitap bulamama, kitaba ulaşamama değil, kitap okumama sorunudur. Bugün gençlerimizin 4'te 3'ü internet kullanıyor. Mutlaka sanal alemi aşmalıyız. 21. yüzyılı iyi algılamak gerek. Okulumuzu okuyacağız, kitap okuyacağız, ama en önemlisi dünyayı, çağı, geleceği, gelişmeleri doğru okuyacağız" diye konuştu.

'EN BÜYÜK YATIRIM EĞİTİME'

Herkesin yerli ve milli düşünmek zorunda olduğuna da vurgu yapan Genç, "Yaptığımız her işte yerli ve milli düşünmek, ona göre adım atmak zorundayız. Bu nedenle çocuklarımız mutlaka yerli hafızaya sahip olmalıdır. Bilgisayarın harddiskini düşünün. Bu harddiske ne yüklerseniz, bilgisayar size onu sunar. Yani çocuklarımızın beynini, aklını harddisk gibi düşünürsek, eğer biz yavrularımızın beyinlerinde yerli hafıza oluşturamazsak, gençlerimizin aklını başkaları teslim alır. İşte bu nedenle en büyük yatırımı eğitime yaptık" şeklinde konuştu.

Etkinliğe ellerinde okumanın önemini anlatan dövizlerle katılan öğrenciler, etkinlik sonunda eğitime yaptığı katkılardan dolayı Başkan Genç'e kitap ve çiçek verdi.

Eğitimi Olmazsa Olmazları Olarak Gördüklerini Belirten Başkan Genç, Eğitime Bugüne Kadar Arsa Üretme, Fiziki ve Teknolojik Yatırımlarla Birlikte 200 Milyon Liralık Yatırım Yaptıklarına İşaret Etti. Başkan Genç, Yerli ve Milli Hafızaya Sahip Bir Gençlik Hedefiyle Gençleri Geleceğe Hazırlama Noktasında Önemli Projeler Ürettiklerini Söyledi. Dönüşüm Eğitimle Başlar Dönüşümün Eğitimle Başlayacağına İnandıklarını Dile Getiren Başkan Genç, Eğitim Yatırımı Bir Yol Gibi Hatırlanmaz. Vatandaş Hiç Bir Zaman ' Niye Okulun Bahçesi Bozuk', ' Niye Kütüphanesi Yok', ' Niye Konferans Salonu Yok ' Dememiştir. Ama Biz İlk Önce Eğitimden Başladık. Çünkü Dönüşüm Eğitimle Başlar. 2004 Yılında Canik'te 7 Okul Vardı, Ancak Belediye Olarak Yaptığımız Çalışmalar ve Öncü Olmamız Sonucunda Şu Anda 42 Okul Var. Bu Okulların Arsasını Ürettik, Kütüphanelerini, Konferans Salonlarını, Bahçelerini Yaptık ” Dedi. Geleceğimiz Eğitime Bağlı Eğitime Katkı Olarak Bir Çok Okul Alanı Ürettiklerini Dile Getiren Başkan Genç, Sadece Ürettiğimiz Arsaların Değeri Parayla Ölçülmez. Biz Bu Ürettiğimiz Arsaları Başka Yatırımlarda Kullanabilirdik, Ama Tercimizi Eğitimden Yana Kullandık. Okulların Fiziki ve Teknolojik Eksikliklerini Giderdik. Biz Bu Paralarla Yollar Yapabilirdik, Ama Biz Tercihimizi Geleceğimiz Olan Çocuklarımızın Eğitiminden Yana Kullandık. Çünkü Geleceğimiz Eğitime Bağlı. Kültürde ve Eğitimde Önemli Dönüşüm Sağladık. Eğitime Yapılan Yatırım Geleceğe Yapılan Yatırımdır Diye Konuştu. Üreten Bir Gençlik İçin Gençleri Geleceğe Hazırlama Noktasında Önemli Projeleri Ortaya Koyan Bir Belediye Olduklarına Da Vurgu Yapan Başkan Genç, Dünya ve Türkiye Hızlı Şekilde Gelişip, Dönüşüyor. Şehirlerin Yarış İçinde Olduğu Bir Dünyada Yaşıyoruz. Kim Gençliği Doğru Donatırsa Gelecek Ona Aittir. Dolayısıyla Milli ve Manevi Değerlerine Bağlı Bir Gençlik Hedefiyle Bu Ülkenin Geleceği Olan Yavrularımızı Asla İhmal Etmedik. Bilgi Çağında Üreten Bir Gençlik İçin Eğitim Merkezleri, Gençlik Merkezi, Proje Geliştirme Birimi, Akademik Belediyecilik Birimi Kurduk. Son 15 Yılda En Çok Onur Duyduğumuz Yatırımlar Gençliğe Yaptığımız Yatırımlardır ” Şeklinde Konuştu.