Canik'te Bahar Temizliği

23 Ocak 2016 Cumartesi 12:44

Canik'te Bahar Temizliği

Canik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri havaların ısınmasıyla birlikte ilçe genelinde kapsamlı bir bahar temizliği çalışması başlattı. Mahallelerde kapsamlı temizlik Halkın sağlıklı ve hijyenik bir ortamda yaşaması için temizliğe ayrı bir önem veren Canik Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte ilçe genelinde çok yönlü bir temizlik çalışması başlattı. Canik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda sokakların yıkanması, ot temizliği, molozların kaldırılması ve çöp konteynır aksamları gibi genel bir temizlik programı uygulanıyor. Temizlik çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler 200 Evler Mahallesi'nin ardından Yavuz Selim Mahallesi'nde sokakları tek tek yıkayarak, moloz birikintileri, çöp konteynır bakımları ve ot temizliği gibi işlemleri yaparak mahalleyi A'dan Z'ye tertemiz yaptı. İlçeyi yaza hazırlıyoruz Başlatılan bahar temizliği ile ilçeyi yaza hazırladıklarını söyleyen Canik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Basri Mıhçı, mahallelerde sağlıklı ve hijyenik bir ortam oluşturduklarını kaydetti. Mıhçı,"Periyodik bir şekilde yaptığımız mahalle ve sokak temizliklerini havaların ısınması ile birlikte genel bir bahar temizliğine dönüştürerek Canik'i yaza en güzel şekilde hazırlamak için harekete geçtik. 200 Evler Mahallemiz'den startını verdiğimiz temzlik çalışmalarını bugün Yavuz Selim Mahallemiz'de devam ettiriyoruz. Ekiplerimizin çalışmaları doğrultusunda mahallemiz tertemiz oldu"dedi. Moloz atıkları konusunda duyarlı olmalıyız Çöp Konteynırlarının yanına gelişi güzel atılan moloz ve diğer atıklara dikkat çeken Mıhçı vatandaşlardan bu konuda yardım istedi. Mıhçı,"Halkımıza hizmet ederken, zaman ve maliyet açısından belediyemizin imkanlarını etkin bir şekilde sunabilmemiz için çöp konteynırların yanlarına bırakılan moloz ve diğer atıkların gelişi güzel değil de çuvallanmış bir şekilde bırakılmasını arzu ediyoruz. Halkımızdan bu konuda duyarlılık göstermelerini rica ediyorum"diye konuştu.