ANA SAYFAE-BELEDIYE KAPISI HİZMETLER DUYURULAR MECLİS TVCANİKTE YAŞAM İNSAN KAYNAKLARIİLETİŞİM

Canikli miniklerden görsel şölen

Şerife Bacı Anaokulu'nun Canik Kültür Merkezi'nde düzenlediği yıl sonu programı yediden yetmişe herkesi büyüledi. Minik öğrenciler performansları ile izleyenlere görsel bir şölen sundu.

CKM'de miniklerin resitali
2009-2010 eğitim ve öğretim yılının sonuna yaklaşıldığı bugünlerde Canik'teki okulların yıl sonu etkinlikleri göz alıyor. Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in kültürel dönüşüm kapsamında Samsun'a kazandırdığı Canik Kültür Merkezi, ilçe okullarının yıl sonu programlarını sergiledikleri ve sosyal ve kültürel faaliyetlerin merkezi oldu. Bu bağlamda CKM'nin ilk konuğu Şerife Bacı Anaokulu oldu. Önceki gün düzenledikleri yıl sonu programı ile yediden yetmişe herkesi büyüleyen ve adeta bir resital sunan Şerife Bacı Anaokulu öğrencileri izleyenlere görsel bir şölen sundu.

Yoğun bir katılım
Yoğun bir katılımın olduğu programa Canik Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Erbay, AK Parti Canik İlçe Başkanı Yılmaz Hocaoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alican Usta, İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Musa Bozkurt, Şerife Bacı Aanaokulu Müdürü Esra Alay, Canik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Şerif Mırık, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve çok sayıda veli katıldı.

Başkan Genç'e teşekkür
Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan yıl sonu programının açılış konuşmasını yapan Şerife Bacı Anaokulu Müdürü Esra Alay,"Yarının neferlerini bugünden geleceğe hazırlamakta okul öncesi eğitimin önemi tartışılamayacak kadar büyüktür"dedi. Alay,"Altı yaş grubu öğrencilerimizi okulumuzdan uğurlayacak olmanın hüznü, küçük yaş öğrencilerimizle seneye devam edecek umuduyla, bizlere bu imkanı sunan Canik Belediye Başkanım sayın Osman Genç'e okulum adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum"şeklinde konuştu.

Okul öncesi eğitim önemli
Eğitimin en önemli basamağının okul öncesi eğitim olduğunu vurgulayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu,"Canik'te eğitimin kalitesi hızla artmakta. Yapılan son YGS sınavında İlçemizin Samsun'da birinci olması bunu kanıtlamakta. Şuan Belediye Başkanı olan ve aynı zamanda bir eğitimci olan sayın Osman Genç'in kuşkusuz bu başarıda payı çok büyüktür"dedi.

Okul öncesinde hedef %100'ü yakalamak
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alican Usta ise "Okul öncesi eğitimde Samsun itibariyle altı yaş gurubunda  %97 oranında okullaşma oranımız var. Hedefimiz % 100'ü yakalamak. Burada toplanan çoşkulu kalabalıkta okul öncesi eğitime vurgu yapmak için burdalar. Bu programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum"dedi.

Çok özel ve güzel bir hizmet
Canik'te azim ve kararlılıkla çok şeylerin başarıldığını söyleyen AK Parti Canik ilçe Başkanı Yılmaz Hocaoğlu, inşallah halkın desteği ile çok daha güzel hizmetleri Canik'e kazandıracağız. Herşey birliktelikle, sizlerin desteğiyle oluyor. Sayın Genç'i böylesine güzel ve özel bir hizmeti hayata geçirdiği için kutluyorum"dedi.

Canik hakettiği yere ulaşacak
Programa katılanlara teşekkür eden Canik Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Erbay da Canik'i hakettiği noktaya taşımak adına gerek başkanım ve gerek belediye çalışanları büyük bir özveri ile hiç durmaksızın çalışmaktayız. Ve bu çabamızın ürünlerinden olan Canik Kültür Merkezi'nin böylesine güzel programlarla amacına ulaşmasına tanık olmaktan mutluluk duydum"dedi.

Konuşmaların ardından Şerife Bacı Anaokulu öğrencileri hazırladıkları gösterilerle izleyenleri mest etti. Programın sonunda ise protokol üyeleri mezun olan öğrencilere belgelerini vererek öğrencileri kutladı.