Türkiye'nin En Büyük İmam-hatip Lisesi

Türkiyenin en büyük imam-hatip lisesi olan Galip Öztürk Anadolu İmam Hatip Lisesi belediyemizin girişimleri ve arsa tahsisi ile ilçemizde eğitim veriyor.

Türkiye'nin En Büyük İmam-hatip Lisesi
Arazini belediyemizin tahsis ettiği Türki'yenin en büyük İmam Hatip Lisesi'nin temelini Canik'te attık. Toplam 15 milyon TL'ye malolan Galip Öztürk Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde 38 dönüm arazi üzerinde 80 derslik, kapalı spor salonu, 750 kişilik konferans salonu, dil, fen ve sosyal bilgiler laboratuvarları, etüt odaları ile anaokulunun yanı sıra 370 öğrenci kapasiteli yurdun olacağı dev tesisi Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devrettik.
Mehmet Akif Ersoy Eğitim Kampüsü içerisinde yer alan Galip Öztürk Anadolu İmam Hatip Lisesi tam anlamıyla tamamlandığında okul asgari 2 bin 400 öğrenci kapasiteli olacak. Ayrıca okul Ortadoğu, Balkanlar ve Kuzey Afrika'dan da öğrenci kabul ederek uluslararası bir kimliğe bürünecek.
Galip Öztürk Anadolu İmam Hatip Lisesi, ilçemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun.