22 Haziran 2021 Salı 12:05

Canik Belediyesi, 22 Haziran Dünya Vosvos Günü kapsamında ilçede etkinlik düzenledi.

Canik'te Vosvos Şenliği

22 Haziran Dünya Vosvos Günü kapsamında gerçekleşen etkinliğe çok sayıda Vosvos tutkunu katıldı.

Vatandaşların aileleriyle birlikte katıldığı etkinlikte renkli görüntüler yer aldı.

Canik Belediyesi tarafından düzenlenen Vosvos Şenliği saat 16.00'da Canik Belediyesi hizmet binası önünde bulunan Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda başladı.

Etkinlikte Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı tarafından yapılan çekiliş sonucu Vosvos tutkunu 5 aile konvoy halinde düzenlenen Vosvos turuna katılma hakkı kazandı. Ayrıca çekilişe katılan herkese günün hatırası olarak oyuncak Vosvos hediye edildi.

Etkinliğe katılan çocuklarla yakından ilgilenen Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, "Farkındalık oluşması anlamında engelli kardeşlerimizin de aramızda yer aldığı bu etkinliğe ilginiz ve katılımınızdan ötürü hepinize teşekkür ediyorum." dedi.

Çocuklarla birlikte vosvosların önünde fotoğraf çektiren Başkan Sandıkçı vosvosa binmeyi de ihmal etmedi.

Pandemiden dolayı uzun süre evde kalmış vatandaşları bu tür etkinliklerle sosyalleştirme çabası içinde olduklarını belirten Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, "Bu etkinlikle vatandaşlarımızı bir nebze olsun mutlu edebildiysek ne mutlu bizlere." şeklinde konuştu.

Vosvosların özgün tasarım ve renkleriyle trafik içinde hemen fark edilen araçlar olduğuna değinen Başkan Sandıkçı, "Yoğun yaşam temposu içerisinde yolda vosvoslarla karşılaştığımızda istisnasız tebessüm ettiğimiz anlar olmuştur." İfadelerini kullandı.

Yeni normalleşme ile Canik Belediyesi olarak bu tür etkinlikleri daha sık organize edeceklerini dile getiren Başkan Sandıkçı, Samsun Vosvos Derneği Başkanı Ümit Suluova ile dernek üyelerine ve vosvoslarıyla etkinliği renklendiren organizasyon firması sahibi Ömer Kurt’a teşekkür ettiğini belirtti.

Çekilişi kazanan 5 ailenin de katılımıyla ilçede konvoy halinde düzenlenen Vosvos turu gerçekleştirildi.