16 Haziran 2021 Çarşamba 12:08

Pazar alışverişi yapan kadın, semt pazarında düşürdüğü 1450 TLyi Canik Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından teslim aldı.

Pazarda Düşürdüğü Kurban Parasını Bulup Evine Getirdiler

Samsun'un Canik ilçesinde kurulan semt pazarında alışveriş yapmakta olan 65 yaşlarındaki Hatice Keskin, içinde kurban parası bulunan cüzdanının yanında olmadığını fark edince Canik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nü aradı.

Gün içerisinde pazar yerinin denetim ve güvenliğini sağlamak üzere görev başında bulunan Canik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personellerinin konuyla ilgili yapmış olduğu duyuru ve kontroller kısa süre içinde sonuç verdi.

Kaybolan para cüzdanını kendi sebze tezgahının kenarında bulan pazar esnafı Sabri Salih, pazarda görev yapan Belediye Zabıta personellerini arayarak kayıp cüzdanın kendisinde olduğunu bildirdi.

Zabıta personellerinin, esnaf Sabri Salih'ten tutanakla teslim aldıkları para cüzdanının içinde 1450 TL ile Hatice Keskin'e ait kimlik kartı ve bazı özel kartların bulunduğu tespit edildi.

Kimlik kartı sayesinde iletişim bilgilerine kolayca erişen Belediye Zabıta yetkilileri kaybolan para cüzdanını belirlenen adrese ulaştırıp gün içinde sahibine teslim etti.

"O benim kurban paramdı."

Kaybettiği cüzdanın kendisine iletilmesinden büyük memnuniyet duyduğunu belirten Hatice Keskin, "Bu güzel davranışlarından dolayı cüzdanımı bulup getiren herkese çok teşekkür ederim. Uğraşmışlar, bulmuşlar, benim ayağıma kadar getirmişler. Çok teşekkür ediyorum." dedi.

"Cüzdanımın içinde 1450 lira vardı.

Kurban parası biriktiriyordum. Helal paraydı. Kayboldu diye hiç üzülmedim. Çünkü geri geleceğini biliyordum." diyen Hatice Keskin, "Alışveriş yaparken cüzdanımı koynuma koydum. Meğer düşürmüşüm. Baktım cüzdanım yok. Pazarı aradım, bulamadım. Canik Belediyesi'ni aradım. İlgileniyoruz, anons ediyoruz dediler. Sağ olsunlar, akşam üzeri bulup getirdiler." şeklinde konuştu.

"Aynı şey hepimizin başına gelebilirdi."

Kayıp cüzdanı bulan pazar esnafı Sabri Salih, pazar yerlerinde bu tür olayların sık görüldüğünü belirtti. Aynı şeyin hepimizin başına gelebileceğini ifade eden Sabri Salih, "Bütün esnaf arkadaşlardan aynı duyarlılığı göstermelerini rica ediyorum. Hepimiz zor şartlarda para kazanıyoruz. Parasını kaybeden insanların da para kazanması zor. O yüzden duyarlı olmak zorundayız." şeklinde konuştu.

“Her zaman halkımızın yanındayız.”

Alışverişe çıkan insanlara daha dikkatli olmayı tavsiye eden Canik Belediyesi Zabıta Birimi Komiseri İrfan Birinci, "Esnafımız bu konuda zaten duyarlı. Bulunan parayı her zaman teslim etmişlerdir. Ama insanlarımız da dikkatli olmalıdır." dedi. Zabıta Müdürlüğü olarak her zaman halkın hizmetinde olduklarını belirten İrfan Birinci, "Canik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personeli olarak halkımıza yardımcı oluyoruz. Bu konuda müsterih olsunlar. Bize inansınlar, biz de her zaman onlar için koşarız." şeklinde konuştu.