10 Ocak 2022 Pazartesi 13:51

Hizmet içi eğitim programlarının önemine değinen Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Vatandaşımızın daha nitelikli hizmet alabilmesi adına personelimize gerekli tüm eğitimleri veriyoruz. dedi.

Başkan Sandıkçı: “ Personel Eğitimini Önemsiyoruz ”

Canik Belediyesi, vatandaşların daha nitelikli hizmet alabilmesi adına personeline yönelik düzenlediği eğitim programlarına devam ediyor. Canik Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminerde, Belediye’nin farklı birimlerindeki resmî yazışmaları takip eden çalışanlarına iki farklı konuda eğitim verildi.  Seminerde yer alan “Türkçe’nin Etkin ve İşlek Kullanımı” konulu eğitimi Samsun Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Neslihan Çelik, “Resmî Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslar” konulu eğitimi ise Samsun Üniversitesi Yazı İşleri Şube Müdürü Cihan Erdemir verdi. Hizmet içi eğitim programlarını önemsediklerini dile getiren Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, vatandaşın daha kaliteli hizmet alabilmesi adına her personele kendi alanıyla ilgili bütün eğitimleri eksiksiz vermeye çalıştıklarını söyledi.

“Çözüm odaklı hizmet veriyoruz.”

Belediyelerin asli görevinin vatandaşa hizmet etmek olduğunu vurgulayan Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Belediyeler vatandaşın devletten doğrudan hizmet alabildikleri kurumlardır. Onlara hizmet sunan personelimizin donanımlı olması ve çözüm odaklı yaklaşım sergilemesi vatandaşlarımızın taleplerinin kısa sürede karşılanmasına katkı sağlayacaktır. Her zaman bir çözüm yolu vardır. Vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretebilmek adına personelimize farklı alanlarda eğitim vererek onlara kendilerini yenileme imkânı sunuyoruz. Aynı zamanda çalışanlarımızın kariyerine de katkı sağlamış oluyoruz.” dedi.

“Türk dili tarihselden moderne açıklanabilir ses değişiklikleri ile kesintiye uğramadan gelen oldukça zengin bir dil.”

Seminerde “Türkçe’nin Etkin ve İşlek Kullanımı” konulu eğitim veren Samsun Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Neslihan Çelik, Türkçe’nin konuşma dilinde ve yazı dilinde doğru kullanılmasının önemine değindi. Dilin toplumu var eden en önemli unsurların başında geldiğini aktaran Dr. Neslihan Çelik, dilin yanlış kullanılmasının kültürümüze zarar vereceğine değinerek, hem söyleyişte hem de yazıda anadilimizi etkin ve işlek kullanmanın önemine değindi.

Dr. Çelik, “Türkçe, yanlış kullanımlarla zarar görmemesi gereken, tarihselden moderne açıklanabilir ses değişiklikleri ile kesintiye uğramadan gelen oldukça zengin bir dil. Türk diline verilen zarar, Türk tarihine, Türk kültürüne ve buna bağlı olarak da toplumsal değerlerimize verilen zarar demektir.” dedi.

Her iki eğitimin de çok verimli geçtiğini ifade eden Canik Belediyesi çalışanları, kendilerine sunulan bu tür programlarla kariyerlerine büyük katkı sağlayan Başkan İbrahim Sandıkçı’ya teşekkür ettiklerini belirtti.