Emlak Vergisi Son Ödeme Tarihi 01 Haziran 2020 Pazartesi Mesai Bitimine Kadar Uzatıldı

29 Mayıs 2020 Cuma 21:52

Canik Belediyesi, salgın hastalığın yayılmasını önlemeye yönelik tedbirler kapsamında hafta sonu sokağa çıkma yasağı olması nedeniyle vergi mükelleflerine uyarıda bulundu. Emlak vergisi 1. taksit ödemelerinin 01 Haziran 2020 Pazartesi günü mesai bitimine kadar uzatıldığı belirtildi.

Emlak vergisi son ödeme tarihi 01 Haziran 2020 Pazartesi mesai bitimine kadar uzatıldı

Canik Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Değerli vergi mükelleflerimiz, Covid-19 salgın hastalık nedeniyle ilimizde 30-31 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasağı olması nedeniyle Emlak Vergisi 1. Dönem ödemeleri 01 Haziran 2020 Pazartesi günü mesai bitimine kadar uzatılmıştır.

Bilindiği gibi emlak vergisi ödemelerinde erteleme yapılmamıştır. Vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için 01 Haziran 2020 Pazartesi günü mesai bitimine kadar emlak vergilerini Belediyemizin resmi web adresinden (www.canik.bel.tr) e-ödeme yapabilecekleri gibi, bununla birlikte yine Belediyemizin web adresindeki iletişim bölümünde yer alan İban Numarasına EFT veya Havale yolu ile de vergi borçlarını online olarak ödeyebileceklerdir. Yine son gün olan 01 Haziran Pazartesi günü belediyemiz veznelerine de emlak vergisi ödemelerini yapabileceklerdir" açıklaması yapıldı.

65 YAS ÜSTÜ VERGİ MÜKELLEFLERİNE EVLERİNDE VERGİ ÖDEME KOLAYLIĞI

Belediye yetkilileri, 65 yaş üstü olan vergi mükellefi vatandaşların vergi ödemelerine kolaylık sağlayarak, 65 yaş üstü vatandaşların vergi ödemelerini belediye ile iletişime geçmeleri halinde, belediyenin görevlendirdiği personel aracılığı ile makbuz karşılığında 01 Haziran 2020 Pazartesi tarihinde de vergilerini ödeyebilecekleri belirtildi.